Explorând Noile Perspective în Obstetrică și Ginecologie – Iași, 11-13 Mai

În perioada 11-13 mai 2017 va avea loc la Iași, Conferința internațională – “Noi perspective în Obstetrică și Ginecologie”. Pe parcursul celor trei zile, medici de renume din țara noastră vor prezența lucrări de referință din practica și studiul personale, alături de colegii lor din mai multe țări ale lumii.

În cadrul conferinței va avea loc și Simpozionul “Actualități în tratamentul infertilității” care se bucură de participarea echipei din Israel, condusă de  Prof. Dr. Ami Amit dar și de cea a Prof. Dr. Gustavo Malinger, Facultatea de Medicină Sackler, Universitatea Tel Aviv, cel care a descris primul modificările sistemului nervos fetal în cadrul infecției ZIKA.

Pe lângă partea dedicată tehnicilor de reproducere umană asistată, evenimentul mai vizează și un generos spațiu alocat prezentărilor legate de endometrioză.Și, pentru că statisticile arată că aproximativ 50% din pacientele cu infertilitate suferă de endometrioză în deschiderea manifestării va avea loc și o Conferință dedicată Endometriozei, la care Prof. Horace Roman va transmite live de la Rouen/Franța rezolvarea unor cazuri complicate de endometrioză profundă care depășesc granițele chirurgiei ginecologice intrând în domeniul chirurgiei ablative pelvice. 

Alături de domnia sa, sunt cuprinse lucrări ce vizează mecanismele de apariție a durerii în endometrioză, bolile asociate adenomiozei și indicațiile ultrasonografiei în diagnosticarea acestei afecțiuni, tratamentul chirurgical în endometrioză, fertilizarea in vitro, ascita hemoragică datorată endometriozei, localizări atipice ale endometriozei și multe altele la fel de interesante și folositoare în studiul acestei afecțiuni.

Alături de Profesorul Horace Roman vor mai participa cu lucrări reputați specialiști din țara noastră precum: Prof. Dr. Mircea Onofriescu, Prof. Dr. Elvira Brătilă (București), Dr. Coralia Ștefănescu (Spitalul Euromaterna, Constanța), Dr. Laurențiu Pîrtea (Timișoara) dar și Prof. Dr. Ljubomir Petricevic (Austria).

Conferința este organizată de către Societatea Română de Medicină Reproductivă, Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie și Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană sub egida Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

Sursa foto: http://jurmed-jurnaldesanatate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top