Cronica Lansării Ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut la Cluj Napoca

La finalul săptămânii trecute, în data de 21 iulie, Asociația Eu și Endometrioza a ajuns la Cluj Napoca, pentru o nouă lansare din cadrul turneului de promovare al ghidului Enometrioza Inamicul Tăcut.

Într-o atmosferă relaxantă, creată cu multă atenție de partenerii noștri de la Sala Training Intesa Turcoaz toate pacientele cu endometrioză interesate de activitățile Asociației, precum și de informațiile din ghid, alături pentru  soți, prieteni, colegi au petrecut câteva ore în compania membrilor Asociației.

Am povestit pentru participante despre ce înseamnă endometrioza în viața unei femei, cum afectează fiecare aspect al acesteia, despre ce informații pot găsi în ghid toți cei interesați, de ce este importantă o abordare completă a acestei patologii, precum și despre ajutorul, suportul și toate facilitățile pe care Asociația Eu și Endometrioza le oferă de mai bine de un an, pacientelor din România care suferă de această afecțiune.

Speakerul invitat, Ioana Elena Petcu le-a vorbit tuturor celor prezenți despre relația dintre o nutriție optimă și endometrioză, despre importanța păstrării unui echilibru hormonal, oferindu-le, totodată pacientelor și sfaturi prețioase, idei legate de dieta zilnică. Cu un tonus extrem de pozitiv, Ioana a antrenat atmosfera, conferindu-le pacientelor încredere și optimism, subliniind, totodată, cât este de important să fim creative în farfurie, să mâncăm diversificat și colorat, fără a ajunge vreun moment la înfometare în tot managementul zilnic al endometriozei.

Tot pentru a veni în sprijinul pacientelor prezente la lansare,  sponsorii și partenerii turneului de promovare al ghidului, Organic India România și Dux MD Pharma Solutions au oferit premii constând în produse, la tombola organizată de Asociație în cadrul acestei lansări. Surpriza a venit chiar din partea unui partener de viață al unei paciente cu endometrioză, al cărui nume a fost extras din urnă, la tombolă, oferindu-i astfel încă un motiv de bucurie soției lui care nu a putut fi prezentă la lansare.

Așa cum am anunțat și în cadrul lansării, ne dorim să ne extindem activitățile și suportul Asociației în cât mai multe zone din țară și să organizăm și pe viitor, în orașele în care lansăm ghidul, evenimente decicate conștientizării endometriozei. Pentru toate acestea însă avem nevoie de suport local, drept urmare așteptăm cu drag pacientele din Cluj Napoca care își doresc să construiască și pe plan local alături de noi o bună reprezentare a Asociației Eu și Endometrioza, pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie de expertiza Asociației.  

Cele câteva ore petrecute în compania unui număr atât de mare de paciente, unele venite chiar și din alte localități de la mare depărtare de Cluj Napoca au certificat cu siguranță faptul că nevoia de informație, creșterea gradului de conștientizare asupra endometriozei, precum și sprijinul pe care îl caută aceste paciente sunt elementele cheie, pe care Asociația Eu și Endometrioza le oferă tuturor celor care suferă de această patologie. Ne-a bucurat interacțiunea dintre specialiști și public, acesta din urmă fiind unul extrem de receptiv, deschis și relaxat, așa cum ne dorim, de altfel să fie toate pacientele prezente la evenimentele noastre.

Le mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment pentru participare, dar mai ales, pentru alegerea conștientă de a face schimbări în bine în viața lor! De asemenea, le mulțumim Ioanei Elena Petcu, Roxanei Muntean pentru toate eforturile, dăruirea și implicarea în proiectele Asociației. Mulțumim și sponsorilor turneului, Organic India și Dux MD Pharma Solutions pentru premiile oferite participanților la tombolă și, nu în ultimul rând, partenerilor Sala Training Intesa Turcoaz pentru găzduire, amabilitate și tot concursul pe care ni l-au oferit în realizarea acestui eveniment! Felicitări câștigătorilor tombolei și tuturor celor care au ales sâmbăta trecută să devină mai informați în privința endometriozei, inclusiv cadrelor medicale prezente la eveniment!

Urmează lansările de la Constanța, Iași și București la care vă așteptăm în continuare, cu drag! Mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi pe pagina de Fb a Asociației, dar și pe cea a ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top