Cronica Lansării Ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut la Brașov!

posted in: Evenimente, PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

În urmă cu doar câteva zile, pe 19 iulie a avut loc la Brașov o altă lansare din cadrul turneului de promovare al ghidului Inamicul Tăcut.

Într-o atmosferă relaxantă, creată cu multă atenție de partenerii noștri de la Hotelul Ambient, Sala Millenia a fost aproape neîncăpătoare pentru toate pacientele cu endometrioză interesate de subiect, dar și pentru toți aceia care au vrut să fie alături de ele: soți, prieteni, colegi.

Am povestit preț de câteva ore despre ce înseamnă endometrioza în viața unei femei, cum afectează fiecare aspect al acesteia, despre ce informații pot găsi în ghid toți cei interesați, precum și despre ajutorul, suportul și toate facilitățile pe care Asociația Eu și Endometrioza le oferă de mai bine de un an, pacientelor din România care suferă de această afecțiune.

Speakerul invitat, Ioana Elena Petcu le-a vorbit tuturor celor prezenți despre relația dintre o nutriție optimă și endometrioză, despre importanța păstrării unui echilibru hormonal, oferindu-le, totodată pacientelor și sfaturi prețioase, idei legate de dieta zilnică. Cu un tonus extrem de pozitiv, Ioana a antrenat atmosfera, conferindu-le pacientelor încredere și optimism, subliniind totodată cât este de important să fim creative în farfurie, să mâncăm diversificat și colorat, fără a ajunge vreun moment la înfometare în tot managementul zilnic al endometriozei.

 

 

O altă surpriză oferită de Asociație celor prezenți a fost speakerul Andreea Tudor, psihoterapeut, care le-a vorbit pacientelor despre importanța psihicului în gestionarea și managementul zilnic al unui astfel de diagnostic cronic, precum endometrioza. Cu o vastă experiență în suportul pacienților cu boli cronice, Andreea Tudor le-a oferit pacientelor exemple concrete și rezultate excepționale pe care le-a atins în primul an de colaborare cu unele dintre pacientele Asociației Eu și Endometrioza.

 

 

Tot pentru a veni în sprijinul pacientelor prezente la lansare,  sponsorii și partenerii turneului de promovare al ghidului, Organic India România și Dux MD Pharma Solutions au oferit premii constând în produse, la tombola organizată de Asociație în cadrul acestei lansări. Surpriza a venit chiar din partea unui partener de viață al unei paciente cu endometrioză, al cărui nume a fost extras din urnă, la tombolă, oferindu-i astfel încă un motiv de bucurie soției lui.

Demnă de menționat este și cea de-a doua câștigătoare la tombolă care a donat o parte din produsele din premiul ei, participantelor la eveniment.

 

Așa cum am anunțat și în cadrul lansării, ne dorim să ne extindem activitățile și suportul Asociației în cât mai multe zone din țară și să organizăm și pe viitor, în orașele în care lansăm ghidul, evenimente decicate conștientizării endometriozei. Pentru toate acestea însă avem nevoie de suport local, iar la Brașov îl primim din partea prietenei noastre Roxana Muntean, care de acum înainte se va ocupa din partea Asociației de această zonă, pentru oricine are nevoie de sprijinul și îndrumările Asociației Eu și Endometrioza.

 

 

Cele câteva ore petrecute în compania unui număr atât de mare de paciente, unele venite chiar și din alte localități de la mare depărtare de Brașov au certificat cu siguranță faptul că nevoia de informație, creșterea gradului de conștientizare asupra endometriozei, precum și sprijinul pe care îl caută aceste paciente sunt elementele cheie, pe care Asociația Eu și Endometrioza le oferă tuturor celor care suferă de această patologie. Ne-a bucurat interacțiunea dintre specialiști și public, acesta din urmă fiind unul extrem de receptiv, deschis și relaxat, așa cum ne dorim, de altfel să fie toate pacientele prezente la evenimentele noastre.

 

Le mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment pentru participare, dar mai ales, pentru alegerea conștientă de a face schimbări în bine în viața lor! De asemenea, le mulțumim Ioanei Elena Petcu, Andreei Tudor, Roxanei Muntean pentru toate eforturile, dăruirea și implicarea în proiectele Asociației. Mulțumim și sponsorilor turneului, Organic India și Dux MD Pharma Solutions pentru premiile oferite participanților la tombolă și, nu în ultimul rând, partenerilor Hotel Ambient Brașov pentru găzduire, amabilitate și tot concursul pe care ni l-au oferit în realizarea acestui eveniment!

 

Urmează lansările de la Constanța, Iași și București la care vă așteptăm în continuare, cu drag! Mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi pe pagina de Fb a Asociației, dar și pe cea a ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut.

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.