Profesorul Dr. Horace Roman primește titlul de Doctor Honoris Causa

Unul dintre medicii români care excelează pe plan mondial în tratamentul chirurgical și managementul endometriozei este Prof. Dr. Horace Roman, care va primi la începutul lunii februarie titlul de Doctor Honoris Causa, pentru merite deosebite aduse în domeniul medical!

Cu această ocazie, Asociația Eu și Endometrioza a fost invitată să ia parte la ceremonia de decernare a titlului. 

Profesorul Roman este unul dintre medicii care au absolvit studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca, dar care  dorit să facă performanță în medicină, construindu-și pas cu pas o carieră impresionantă. Plecând din țară, prof. Roman a absolvit a doua oară  facultatea de medicină în Franța și, totodată, doctoratul în epidemiologie, la Universitatea Piere and Marie Curie din Paris.

De peste 25 de ani practică medicina în afara țării, activând în diverse centre universitare de renume din Europa. Este cetățean francez și unul dintre reputații medici pe plan mondial care și-au dedicat activitatea cercetării și tratamentului endometriozei. În prezent este medic primar chirurg la Clinica Tivoli Ducos din Bordeaux, Franța. 

Descoperirile sale în ce privește tratamentul endometriozei i-au adus profesorului Roman și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al World Endometriosis Society și European Endometriosis League, dar și pe cea de membru în diverse alte foruri de specialitate: Asociația Americană de Ginecologie Laparoscopică, Societatea Europeană de Endoscopie Ginecologică.

În urma vastei sale activități profesionale și de cercetare, Universitatea de Medicină din Bucuresti a decis sa îi acorde titlul de Doctor Honoris Causa, la propunerea domnului Profesor Dr. Nicolae Suciu. Ceremonia de decernare a titlului va avea loc în data de 6 februarie 2019, în cadrul Rectoratului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Asociația Eu și Endometrioza îl felicită pe această cale pe domnul Profesor Horace Roman pentru acest titlu onorific pe care îl merită din plin, pentru întreaga sa activitate profesională și de cercetare! Ne bucurăm și, totodată, vom onora cu mare plăcere invitația domniei sale de a participa la ceremonia de decernare a titlului! 

Titlul de Doctor Honoris Causa este acordat unor persoane eminente de către o universitate, o instituție de înalte studii sau de o organizație care le grupează pe cele două. Acest titlu se acordă în special persoanelor care s-au distins în anumite domenii profesionale. Cercetarea Profesorului Horace Roman, deși nu se limitează doar la endometrioză este binecunoscută în întreaga sferă medicală din lume. Amintim doar câteva studii publicate ale sale în tratamentul chirurgical al endometriozei:

  • Functional outcomes after disc excision in deep endometriosis of the rectum using transanal staplers: a series of 111 consecutive patients, 2018.
  • Postoperative complications after bowel endometriosis surgery by shaving, disc excision, or segmental resection: a three-arm comparative analysis of 364 consecutive cases, 2017.
  • Conservative surgery versus colorectal resection in deep endometriosis infiltrating the rectum: a randomized trial, 2017.
  • High postoperative fertility rate following surgical management of colorectal endometriosis, 2018.Alte studii de același autor:
  • Rectal shaving for deep endometriosis infiltrating the rectum: a 5-year continuous retrospective series, Fertility and sterility, 2016.
  • Prior colorectal surgery for endometriosis-associated infertility improves ICSI-IVF outcomes: results from two expert centres.European journal of obstetrics, gynecology, and reproductive biology, 2016.
  • Deep shaving and transanal disc excision in large endometriosis of mid and lower rectum: the Rouen technique.Surgical endoscopy, 2016.
  • Bowel occult microscopic endometriosis in resection margins in deep colorectal endometriosis specimens has no impact on short-term postoperative outcomes.Fertility and sterility, 2016.
  • To excise or ablate endometriosis? The temptation of the overstatement.Journal of minimally invasive gynecology, 2015.

Foto: Asociația Eu și Endometrioza, care a reprezentat România la Congresul European de Endometrioză din Austria, alături de Profesorul Horace Roman, noiembrie 2018.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top