Cronica Lansării Ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut la Constanța

Week-endul trecut, pe 25 august a avut loc cea de-a patra lansare din cadrul turneului de promovare  a ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut, la Constanța. Deopotrivă paciente, însoțitorii lor, medici ginecologi, medici de familie, psihologi au putut afla informații despre proiectele de până acum ale Asociației Eu și Endometrioza.

În cadrul evenimentului am dezbătut atât necesitatea apariției acestui prim ghid de la noi din țară dedicat endometriozei, precum și abordarea completă a managementului acestei patolgii. S-a subliniat, de asemenea rolul terapiilor alternative, dar mai ales a nutriției ca mijloace de ajutor pentru un stil de viață cât mai sănătos și lipsit de dureri.

Speakeri prezenți la eveniment au fost: doamna doctor Coralia Ștefănescu, medic primar obstetrică-ginecologie cu Supraspecializare în Medicină Materno-Fetală și Tratamentul infertilității de cuplu/reproducere asistată, Doctor în științe medicale și Coordonator al Departamentului de Medicină Materno-Fetală la Spitalul Euromaterna din Constanța și doamna Liliana Aciubotăriței, director de marketing al Spitalului Euromaterna, Ioana Elena Petcu, Women’s Health & Nutrition Coach, Specialist Detox, Dietary Supplement Advisor și Practician Fertility Massage, membru IAHC și OPMCA  – autoarea unor programe unice în România dedicate femeilor care se confruntă cu Endometrioză și probleme de fertilitate.

Distinsele invitate au explicat publicului de ce este importantă o relație strânsă între medic și pacient, de ce este vital ca pacientele cu endometrioză să se adreseze medicilor cu specializare și experiență în endometrioză, precum și unei echipe multidisciplinare de medici acolo unde situația o impune, dar dincolo de toate acestea, au detaliat importanța ghidului Endometrioza Inamicul tăcut în informarea corectă a publicului larg, dar și a cadrelor medicale interesate de subiect, precum și în conștientizarea cât mai exactă la nivel național a endometriozei.

De asemenea, Ioana Petcu a detaliat rolul nutriției în tot managementul zilnic al endometriozei, a explicat și povestit celor prezenți principalele direcții abordate în ghid în capitolul dedicat nutriției.

La eveniment a fost prezent și domnul Profesor Vlad Tica, Șeful Secției de Obstetrică Ginecologie 1 a Spitalului Județean Constanța, vicepreședinte al Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, zona Dobrogea, care a împărtășit publicului din experiența sa legată de cazuistica în endometrioză, subliniind, totodată importanța ghidului și a Asociației Eu și Endometrioza în conștientizarea națională a acestei patologii.

Nici lansarea de la Constanța nu se putea încheia altfel decât cu tombola la care cei prezenți au putut câștiga premii oferite de sponsorii noștri: Organic Incia România, Dux MD Pharma Solutions care au oferit atât vouchere de reducere tuturor participanților (Organic India, Yves Rocher), precum și premii consistente în produse de ajutor pentru un organism cu endometrioză. Dux MD Pharma Solutins, un ajutor prețios în lupta pacientelor cu infertilitatea și endometrioza a oferit drept premii un tratament complet, pentru 3 luni cu Fertilovit F Endo, un produs adaptat nevoilor pacientelor care suferă de această patologie.

Totodată, publicul constănțean a avut ocazia să o cunoască și pe Ema Zlăteanu, chipul de pe coperta ghidului, femeia curajoasă care a ales să își expună și chipul și cicatricile și viața în acest ghid, pentru a contribui la conștientizarea națională a endometriozei. Emoționată, Ema le-a vorbit celor prezenți în sală ce a însemnat această expunere pentru ea, cum i-a schimbat viața și cum înțelege ea implicarea și ajutorul pe care îl poate oferi proiectelor Asociației Eu și Endometrioza.

Sponsorul surpriză al acestei lansări a fost și Yves Rocher România, care a oferit 10 premii constând în produse cosmetice vegetale, celor prezenți în sală.

Astfel s-a desfășurat încă o lansare a ghidului informativ – educativ Endometrioza Inamicul Tăcut! Peste numai câteva zile, în data de 1 septembrie ne vom întâlni cu publicul din Iași, iar pe 7 septembrie, vom încheia turneul de promovare al ghidului, în capitala țării, București!

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi sâmbătă la Constanța, atât paciente, medici, speakeri, cât și sponsori, Ella’s Flowers Constanța pentru aranjamentele florale oferite speakerilor, precum și conducerii Hotelului Flora Mamaia, pentru amabilitatea cu care au găzduit acest eveniment și au fost alături de noi! Mai multe fotografii de la eveniment puteți urmări în zilele următoare pe paginile de Fb ale Asociației Eu și Endometrioza, precum și pe cea a ghidului Endometrioza Inamicul Tăcut!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top