Congresul Național de Uroginecologie: 7-9 septembrie

În perioada 7-9 septembrie, în stațiunea Eforie Nord va avea loc cel de-al XIV-lea Congres Național al Societății Române de Uroginecologie. Cu ocazia manifestării vor fi organizate transmisii live din blocul operator al Spitalului Euromaterna Constanța, dar și expoziţii de medicamente, carte medicală și echipamente medicale.

În programul evenimentului, pentru data de 7 septembrie este programat un curs de ultrasonografie a pelvisului, pentru care speaker și trainer invitat este prof. dr. Giulio A. Santoro, șeful departamentului de tratare a afecțiunilor pelviene, chirurg colorectal în departamentul de chirurgie al Spitalului Treviso, Italia, profesor de chirurgie gastrointestinală la Padova, director al Școlii de Ultrasonografie pelviană.

Congresul va avea ca tematică incontinența urinară, ecografia transperienală și va reuni în acest sens urologi, ginecologi și chirurgi din sfera urogenitală care își vor prezenta în lucrările înscrise cele mai noi cercetări ale cazuisticii medicale investigate.

Cu această ocazie Spitalul Euromaterna va transmite în direct patru intervenții chirurgicale de corectare prolapsului pelvi-perineal.


Din programul Congresului:

Prof. Dr. Elvira Brătilă şi Conf. Dr. Răzvan Ciortea – Recomandările EFSA pentru prevenţia şi tratamentul anemiei în sarcină

Prof. Dr. Gheorghe Bumbu – Uroginecologul şi chirurgia vaginală

Dr. Ionuţ Ciprian Iorga – Levofloxacina – soluția modernă în terapia antimicrobiană din sfera tractului urinar

Dr. Burghart Abendstein – The Importance of the posterior vaginal compartment

Prof. Dr. Manuela Russu – Celule stem mezenchimale endometriale în prevenţia/tratamentul prolapsului genital. Viitor sau ficţiune

Conf. Dr. Doru Diculescu – Viața sexuală după chirurgia vaginală reconstructivă

Conf. Dr. Ruxandra Stănculescu – Tratamentul infecțiilor urinare recurente în viziune contemporană

Prof. Bernhard Liedl – Cure of prolapsed-induced blader, bowel symptoms and pelvic pain by mesh-supported pelvic floor surgery

Dr. Andrei Manu-Marin – Cistita recidivanta, bacteriana si cu urocultura negativa

S.L. Dr. Laurentiu Pirtea – Histerectomia vaginală în tratamentul prolapsului genital-argumente pro şi contra

Vor fi așadar trei zile de lucrări, transmisii de intervenții chirurgicale live și dezbateri interesante ale problemelor care pot apărea în sfera uro-genitală. Unele dintre acestea pot viza și afecta și viața pacientelor cu endometrioză.

Programul întregului eveniment poate fi consultat aici: urogin2017.medical-congresses.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top