Campanii și Proiecte marca Eu și Endometrioza – Retrospectivă 2019

Ca la orice început de an, pentru a ne seta noi obiective se cuvine să ne uităm în urmă pentru a analiza ce am construit din ce ne-am propus. 2019 a fost un an plin, care a adus țării noastre un plus de valoare prin campaniile și proiectele de conștientizare a endometriozei pe care le-am implementat cu succes în România. 

Iată, o parte dintre ele, cu o scurtă retrospectivă în imagini care vorbesc de la sine despre importanța conștientizării endometriozei, dar și despre ce reprezintă Asociația Eu și Endometrioza pentru pacientele și publicul din România.

Ca și membri ai celui mai important for internațional dedicat pacientelor, World Endometriosis Organisation, anul acesta am implementat la nivel național:

 • Campania națională de conștientizare în instituții de învățământ: “Endometrioza – De la Adolescenta de azi, la Femeia de mâine!”, prima campanie din România dedicată conștientizării și prevenției endometriozei în rândul adolescenților a vizat 3 orașe București, Timișoara, Arad, 5 licee,peste 500 de adolescenți au aflat despre endometrioză).
  Mai multe despre campanie și evenimentele ei, în link-urile de mai jos:
  – Liceul Jean Monet, București
  – Liceul de Arte Arad, noiembrie 2019
  – Colegiul de Arte Sabin Drăgoi, Arad,  noiembrie 2019
  – Colegiul Național Bănățean, Timișoara, 2019
  – Liceul Sanitar Ana Aslan, Timișoara, noiembrie 2019
  – Școala Generală nr. 128, București 2019
  – Liceul Jean Monet, București, aprilie 2019.
  – Debutul Campaniei, aprilie 2019.

  Menționăm că această campanie dedicată adolescenților s-a desfășurat anul trecut în 25 de state ale lumii, ca parte din programul comun pe care l-am stabilit împreună cu World Endometriosis Organisation, la finalul anului 2018, program agreat și de către Asociația noastră la Congresul European de endometrioză de la Viena, din noiembrie 2018.

  Prima conferință internațională Eu și Endo dedicată pacientelor: “Endometrioza – Abordări terapeutice și de diagnostic. Actualitate și Perspective”. Speakeri invitați au fost medici de renume mondial, specialiști în tratamentul chirurgical al endometriozei, precum și nutriționiști cu specializare în endometrioză, de la noi din țară. Mai multe detalii, AICI!
 • Împreună cu Prof. Dr. Ceana Nezhat, S.U.A  – medic primar chirurgie ginecologică, fondator al Nezhat Medical Center din Atlanta, specializare în tratamentul chirurgical minim invaziv al endometriozei severe a diferitelor organe, specialist în infertilitate, precum și în reconstrucție urologică și pelviană, în cadrul conferinței internaționale pe care am organizat-o la Timișoara

  Evenimentul face parte din conceptul de evenimente Eu și Endo ale Asociației noastre, derulate în România în ultimii trei ani, însă este primul de acest gen organizat la noi în țară pentru pacientele cu endometrioză, la care participă și speakeri de talie mondială.

 • Primul memoriu către Ministerul Sănătății depus în România pentru recunoașterea endometriozei drept boală cronică și includerea acesteia în Planul Național de Sănătate. Mai multe detalii, AICI și la secțiunea Proiecte a acestui website. Dincolo de acest memoriu, situația pacientelor cu endometrioză din România a ajuns în discuție și cu reprezentanții Administrației Prezidențiale, într-o deosebit de plăcută întâlnire pe care am avut-o tot anul acesta cu doamna Consilier Prezidențial, Dr. Diana Păun. 
 • Campania online: “Cunoașterea este superputerea mea”! Desfășurată exclusiv pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, campania a vizat săptămânal informarea corectă a pacientelor cu endometrioză și a publicului larg, prin publicarea unor coveruri informative. Campania s-a desfășurat timp de șapte luni în mediul online, informațiile fiind accesate și ajungând la sute de mii de vizitatori. Mulțumim pentru încredere! Mai multe informații, AICI
 • Conferința națională: “Endometrioza – de la prevenție la tratament”. Parte a conceptului de evenimente Eu și Endo, conferința a reunit și de această dată peste 120 de participanți interesați de informații legate de managementul corect al endometriozei. Mai multe detalii AICI
 • Conferința Eu și Endo – “O zi din viața unei echipe dedicate endometriozei”. Un eveniment marca Eu și Endo, realizat în colaborare cu Spitalul Monza și care a avut drept scop informarea pacientelor cu privire la practica terapeutică medicală a unei echipe care vizează tratamentul endometriozei. Mai multe detalii AICI!

Dincolo de aceste proiecte deosebit de importante am avut bucuria și onoarea să participăm în calitate de speaker invitat la:

 • Lansarea Centrului De Endometrioză Medicover- mai multe detalii AICI și AICI!
 • Workshopul “Endometrioza în practica medicală” dedicat cadrelor medicale și susținut de dr. Ion Ionuț, Medicover. Mai multe detalii, AICI!
 • Conferința medicală Durerea Cronică Pelvină organizată de Prof. Dr. Elvira Brătilă. Mai multe detalii, AICI
 • Conferința medicală FemHelp – Concepte Moderne în Endometrioză și Chirurtgie Ginecologică. Mai multe detalii, AICI
 • Congresul Clubului Regal al Medicilor. Mai multe detalii AICI

2019 a fost un an plin de conștientizare asupra endometriozei, în România, an care a adus pacientelor o multitudine de proiecte și campanii realiate în premieră în țara noastră. Suntem mândri și recunoscători tuturor celor care ne-au susținut în realizarea și implementarea lor în România și cu ajutorul cărora am putut și în acest an să așezăm țara noastră pe harta mondială a endometriozei! Pornim cu încredere și bucurie în 2020 cu alte proiecte noi, creative și unice, dedicate pacientelor de la noi din țară, continuând astfel procesul de conștientizare, pentru al treilea an, la noi în țară! 

Vă invităm alături de noi!

Scroll to Top