Raport privind “Endometrioza – Ghidul Adolescenților Conștienți”

Asociația Eu și Endomerioza prezintă raportul de activitate al proiectului Endometrioza – Ghidul Adolescenților Conștienți pentru care a primit finanțare în cadrul evenimentului Cercul Donatorilor Italia organizat de GRASP Milano în luna octombrie 2021, cu sprijinul deosebit al distinsei noastre actrițe, doamna Maia Morgenstern.

Proiectul face parte din campania De la Adolescenta de azi, la Femeia de mâine si își propune continuarea demersului realizat în premieră în România în anul 2019 de Asociatia Eu si Endometrioza prin sesiuni de informare derulate în instituțiile de învățământ.

Din donațiile Cercului Donatorilor din Italia au fost publicate 1.000 de ghiduri dedicate adolescenților. „Endometrioza – Ghidul adolescenților conștienți” este prima publicație din România cu informații detaliate despre endometrioză, dedicate adolescenților, atât fete cât și băieți și prezentate potrivit specificului vârstei lor.

În numai 4 luni de la lansarea ghidului în Romania peste 800 de elevi, viitori asistenți medicali, medici, profesori au primit acest ghid cu titlu gratuit și au aflat informații utile despre endometrioză din paginile lui și din seminariil organizate în licee din 6 orașe ale țării: București, Brașov, Onești, Târgu Ocna, Bacău, Comănești.

Dincolo de sprijinul valoros oferit de Cercul Donatorilor din Italia, Asociația noastră a mai publicat din fonduri proprii anul acesta, în luna martie, dedicată mondial conștientizării endometriozei un tiraj de încă 1500 de exemplare. 

Astfel ghidul ajuns gratuit și la peste 600 de tineri elevi, studenți și cadre medicale din Chișinău, Republica Moldova in mai multe locații: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu, Spitalul Clinic Municipal Gheorghe Paladi, Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, Centrul Național de Resurse Neovita, Liceul Teoretic Gheorghe Asachi.

Continuăm și pe mai departe procesul de conșltientizare, atât în rândul adolescenților, cât și în rândul publicului larg și personalului de specialitate din România și Republica Moldova. 

Raportul poate fi consultat AICI!

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă apariția acestui ghid precum și tuturor medicilor din Republica Moldova care ne-au invitat și primit călduros! 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top