Dr. Gernot Hudelist, Austria – Conferențiar la Conferința internațională a pacientelor: Endometrioza – Perspective Terapeutice și de Diagnostic

Un alt specialist de marcă în ce privește tratamentul chirurgical al endometriozei și care va fi prezent în data de 20 septembrie la conferința pacientelor: “Endometrioza – Abordări terapeutice și de diagnostic. Actualitate și Perspective” este Prof. Dr. Gernot Hudelist, Austria – medic primar obstetrică ginecologie, specialist în diagnosticul și terapia endometriozei, fibroamelor și bolilor ovariene, chirurgia tumorilor ginecologice și îngrijire prenatală.

Încă din anul 2004 domnia sa predă și la Universitatea de Medicină din Viena, activând în cadrul departamentului de Obstetrică-Ginecologie.

Prof. Hudelist are diferite specializări medicale, fiind dedicat tratamentului cancerului de sân, chirurgiei ginecologice generale și endoscopice, tratamentului chirurgical al bolilor urinare, tehnicii de prezervare a nervilor și vaselor de sânge, în endometrioza colorectală.

Printre studiile și cercetările sale în ce privește înțelegerea mai produndă a endometriozei se numără și interesul pentru simptomatologia durerii pacientelor afectate de această patologie. Iată ce spune prof. Hudelist despre durerea, ca simptom în diagnosticul endometriozei:


Deși sunt multe asemănări în ceea ce privește experiența durerii printre femeile care suferă de dureri cronice pelviene, femeile afectate de endometrioză iși descriu durerea ca fiind trepidantă și mai degrabă experimentează dischezia, comparativ cu femeile cu un pelvis aparent normal.

Cu toate că această intensitate a durerii nu este un indicator suficient de sigur pentru a prezice apariția endometriozei, ea poate duce în mod util spre conturarea unui tablou al diagnosticului. Prin urmare, acest studiu exploratoriu oferă indicații pentru cercetările ulterioare care testează cum se modifică aceste variabile în legatură cu alte date clinice.

În prezent, nu este posibil să se facă o selecție a femeilor cu dureri cronice pelviene doar pe baza istoricului. Acestor femei le este recomandat un centru de specialitate pentru o evaluare clinică atentă și investigații specifice, standardul de aur rămânând examinarea laparoscopică pelviană și, acolo unde este cazul, biopsia peritoneală”.*

În cadrul conferinței pacientelor, din data de 20 septembrie vom avea ocazia să îl ascultăm pe prof. Gernot Hudelist vorbindu-ne despre Cauzele și Consecințele întârzierii de diagnostic în endometrioză.

Vă așteptăm alături de noi! Înscrierile la manifestare au loc până pe 15 septembrie, în limita locurilor disponibile, la adresa: ambasadorii.endometriozei@gmail.com, cu numele complet, număr de telefon, adresă de email și numărul de participanți. Prezența în sală este gratuită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top