Asociația Eu și Endometrioza participă la Cancer Survivor și susține supraviețuitorii de cancer

Am fost invitată să vorbesc mâine, 6 iunie,  în Parlamentul României despre legătura dintre cancer și endometrioză la Cancer Survivor – Ziua Națională a Suraviețuitorilor de cancer. Și voi duce acolo vocea a celor aproximativ 500.000 de femei cu endometrioză de la noi din țară dar, mai ales, pe cea a femeilor care au pe lângă endometrioză și un alt diagnostic crunt: CANCER!


Endometrioza este denumită în unele țări: cancerul care nu ucide. Cu toate acestea, există femei care suferă de endometrioză și care, din caza unui diagnostic venit cu întârziere, primesc la un moment dat și o altă veste șoc: cancer ovarian sau cancer endometrial. De cele mai multe ori aceste femei trăiesc, zi de zi, cu sabia destinului deasupra capului, jonglând printre medici oncologi, ginecologi și tratamente care încearcă să le mențină pe linia de plutire. Uneori clachează. Uneori renunță. Dar, de cele mai multe ori…se luptă. Cu corpul lor, cu cei care nu le înțeleg, cu cei care nu le ascultă, cu medicii, cu sistemul. Cu viața. Se luptă și se agață clipă de clipă, cu îndârjire, de fiecare speranță.

Mulțumesc doamnei senator Nicoleta Pauliucpentru această invitație, pentru toate demersurile și misiunea pe care și le-a ales pentru a sprijini persoanele diagnosticate cu cancer și pentru că mi-a oferit această oportunitate de a duce și mesajul pacientelor cu endometrioză dar și al celor care suferă și de cancer, în Parlamentul României. 

Sunt onorată. Și extrem de emoționată pentru că este un moment pentru care mi-am dedicat ultimii 6 ani din viață. Pentru că am învățat să transform lupta în acceptare, furia și dezamăgirea în înțelegere și, toate acestea, mi-au adus putere, încredere și vindecare. Pentru că azi pot să mă văd și pot face ca și alții să fie văzuți. Pentru că vorbesc și duc cu mine vocea a sute de mii de femei din țara asta (și nu numai) care poartă un diagnostic crunt: ENDOMETRIOZĂ.Pentru că pot fi acolo pentru supraviețuitorii de cancer și, împreună, putem onora și celebra viața aceasta în care, mulți dintre noi am ales să lucrăm pentru a ne face pe noi bine și pentru a-i sprijini și pe alții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top