Propuneri pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022

posted in: PROIECTE | 2
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Având în vedere cele aproximativ 500.000 de paciente diagnosticate cu endometrioză în România, Asociația Eu și Endometrioza, membru al World Endometriosis Organisation, intervine în prezenta procedură de transparență decizională fapt pentru care am trimis Casei Naționale de Sănătate propunerile noastre privind completarea măsurilor prevăzute în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.423/2022 privind aprobarea programelor naționale de sănătate.

Apreciem că aspectele prezentate și propuse în cele ce urmează, vin în mod real în sprijinul femeilor care suferă de această patologie, în toate aspectele care țin de tratarea și managementul endometriozei și pot constitui o argumentație suplimentară relevantă în cadrul Notei de fundamentare a proiectului actului normativ în cauză, precum și a legislației terțiare care va fi elaborată, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern modificatoare, supusă prezentei proceduri de transparență decizională.

Propunerile noastre pot fi consultate AICI.

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

2 Responses

  1. Maria

    Dar cu Ministerul Sanatatii nu ati luat legatura? Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
    nu are nicio putere sta sub subordinea Ministerului, intre timp s-a mai schimbat si guvernul, e trist ca ati ramas la etapa de constientizare si informare de atatia ani ca si asociatie dar nimic concret legal in ajutorul pacientelor. Vad asta in legislatie , nu e recunoscuta ca si boala ,Mai multa informare si actiune ar ajuta pacientele Romaniei.

    • Eu și Endometrioza

      Draga noastra, daca urmaresti site-ul nostru inseamna ca urmaresti si sectiunea de Proiecte unde sunt toate demersurile noastre catre Minister, realizate inca din 2019 incoace. Trist este faptul ca noi chiar realizam toate acestea si muncim constant pentru ca voi sa aveti o viata mai buna sub spectrul endometriozei, dar fara ajutor din partea voastra in privinta acestei munci. Te asteptam alaturi de noi sa depui eforturi constant pentru ceea ce iti doresti sa obtii din partea Statului. Tocmai pentru ca noi am facut toate aceste actiuni si aceasta informare despre care vorbesti, media anilor de diagnostic al endometriozei in Romania scade sub 9-12 ani, Ministerul ia act de nevoile pacientelor si da, a acreat si va implementa chiar in aceasta luna un program dedicat pascientelor cu endomertrioza. E foarte usor sa pretindem de pe margine lucrurile de care avem nevoie ca si un drept dfundamental absolut si sa judecam munca altora fara sa stim ce implica. Daca iti doresti lucruri si mai concrete decat am realizat noi, in premiera in aceasta tara, te asteptam cu drag sa te implici. Sanatate multa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.