Administrația Prezidențială se Alătură Proiectelor Asociației Eu și Endometrioza

Astăzi am scris încă o filă din istoria conștientizării endometriozei în România și a ajutorului pe care Statul Român și Asociația Eu și Endometrioza îl pot oferi, împreună, celor aproximativ 500.000 de paciente de la noi din țară!

Am avut onoarea de a fi invitați astăzi la Palatul Cotroceni, unde am discutat cu Consilierul Prezidențial dr. Diana Loreta Păun despre endometrioză, situația pacientelor din România și provocările cu care se confruntă acestea în stabilirea unui diagnostic corect, tratamentul adecvat, lipsa sprijnului pe care Statul român îl oferă acestora în prezent, demersurile pe care Asociația Eu și Endometrioza le-a făcut pentru recunoașterea endometriozei drept boală cronică în România, dar și despre suportul Administrației Prezidențiale în proiectele pe care Asociația le implementează în România.

Timp de câteva ore am discutat împreună cu doamna dr. Diana Păun despre endometrioza drept boală invalidantă care afectează grav calitatea vieții, productivitatea, natalitatea și poate pune în pericol funcțiile vitale ale organismului, statistici, condiția pacientelor, despre memoriul pe care Asociația l-a depus la Ministerul Sănătății de curând, precum și despre demersurile pe care le putem face pentru paciente, împreună cu Administrația Prezidențială.

De asemenea, doamna Păun și-a manifestat îngrijorarea în ce privește condiția pacientelor din România, opinând că, din păcate, lipsa de informații legate de endometrioză face din această boală una dificil de diagnosticat. Consilierul Prezidențial a agreat colaborarea cu Asociația Eu și Endometrioza în procesul de conștientizare a acestei afecțiuni în România, precum și în ce privește unul dintre cele mai recente proiecte ale noastre, despre care vom oferi detalii în curând.

Întâlnirea de astăzi reprezintă încă un pas înainte pentru pacientele din România, pe care Asociația Eu și Endometrioza, ca membru al World Endometriosis Organisation îl realizează alături de cele mai înalte instituții publice ale Statului Român! Suntem deosebit de recunoscători doamnei Păun și Administrației Prezidențiale pentru interesul acordat proiectelor noastre și acestei patologii, pentru deschiderea cu care a primit această colaborare, precum și pentru invitația de astăzi.

Scroll to Top