Eu și Endometrioza – Speaker la Deschiderea Celui Mai Nou Centru de Endometrioză din România

Asociația Eu și Endometrioza va participa în data de 27 martie 2019 la inaugurarea celui mai recent Centru de Endometrioză Medicover din România.

Noul centru bucureștean va fi coordonat de domnul doctor Ion Ionuț, medic primar obstetrică – ginecologie, cu competențe în:

  • Laparoscopie, Histeroscopie, Ecografie, Colposcopie și citodiagnostic
  • Infertilitatea cuplului
  • Planificare familială și contracepție

În cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia lansării centrului, Președintele Asociației noastre doamna Clarisa Iordache, invitată în calitate de speaker la eveniment va vorbi despre:

  • perspectiva pacientei care suferă de endometrioză,
  • condiția actuală a pacientelor din România,
  • cum afectează această problemă medicală viața femeii (pe plan social, professional, intim)
  • provocările în stabilirea unui diagnostic de endometrioză
  • de ce este importanta existența unui centru care abordează integrat aceasta patologie.

La eveniment vor lua cuvântul domnul Adrian Peake – Director General Medicover România și doamna Florinela Cîrstina – directorul Spitalului Medicover.

Condiția pacientelor cu endometrioză din România începe să fie din ce în ce mai prezentă pe agendele cadrelor medicale de la noi din țară. Interesul pentru un diagnostic corect, un tratament adecvat și personalizat se concretizează anul acesta în inaugurarea acestui nou centru dedicat endometriozei în București și completează lista celor câteva centre naționale care deja deservesc paciente de la noi din țară și nu numai.

Procesul continuu de conștientizare a endometriozei iată că este din ce în ce mai mult în atenția cadrelor medicale de specialitate, interesate de impactul pe care această patologie îl exercită asupra situației sociale, familiale și intime a celor aproximativ 500.000 de paciente. Prezența Asociației Eu și Endometrioza la eveniment demonstrează importanța comunicării dintre ONG-ul nostru și medicii de specialitate. În acest fel Vocea, pacientelor afectate de endometrioză ajunge atât la cadrele medicale, în fața opiniei publice, cât și la factorii decizionali (instituții publice decidente).

Mulțumim pe această cale pentru invitația care ne onorează, Medicover România și domnului doctor Ion Ionuț, căruia îi urăm succes  în activitatea profesională dedicată pacientelor care suferă de endometrioză!

Scroll to Top