Campania de conștientizare în rândul adolescenților debutează la Liceul Jean Monnet, București

Asociația Eu și Endometrioza a susținut astăzi prima acțiune de conștientizare a endometriozei într-un liceu bucureștean, demarând astfel campania națională: Endometrioza – de la adolescenta de astăzi la femeia de mâine!

Au fost prezente la eveniment peste 100 de adelescente, eleve ale claselor a IX-a, a X-a și a XI-a cu care am discutat despre ce este endometrioza, prevenție, metodele de diagnostic și tratament ale acestei afecțiuni.

În cele câteva ore petrecute împreună, adolescentele au aflat toate informațiile necesare conștientizării acestei afecțiuni, dar și despre care este sprijinul de care ar putea beneficia corect din partea medicilor specialiști în endometrioză, precum și cu ce anume le poate ajuta Asociația Eu și Endometrioza atunci când primesc un astfel de diagnostic.

Dialogul cu adolescentele prezente a fost completat cu informații medicale oferite de domnul dr. Mihai Banacu, medic specialist obstetrică-ginecologie, căruia îi mulțumim pentru sprijinul oferit în cadrul acestui eveniment.

Mulțumim conducerii Liceului „Jean Monnet” pentru invitație și pentru disponibilitatea de a face cunoscută endometrioza și în rândul adolescentelor,  doamnelor profesor prezente la eveniment, medicului liceului Jean Monnet, doamnei Director Diana Răducanu pentru invitație, precum și tuturor celor prezenți.

Evenimentul a fost susținut în premieră în România și se încadrează în cele derulate la nivel mondial anul acesta de către toate statele membre ale World Endometriosis Organisation, din care face parte și Asociația noastră. Următoarele întâlniri cu adolescenții din licee și universități vor fi anunțate din timp pe pagina noastră de facebook și pe site-ul nostru www.eusiendometrioza.ro.

Scroll to Top