Asociația Eu și Endometrioza Cere Oficial Includerea Endometriozei în Planul Național de Sănătate!

Recent, Asociația Eu și Endometrioza, membru al World Endometriosis Organisation a înaintat Ministerului Sănătății primul memoriu al unui ONG de paciente cu endometrioză de la noi din țară, care urmărește recunoașterea endometriozei drept boală cronică în România și includerea acesteia în Planul Național de Sănătate, cu toate drepturile care rezidă de aici, pentru paciente.

În susținerea cerințelor adresate de către societatea civilă Ministerului Sănătății și doamnei Ministru Sorina Pintea, Asociația noastră a expus autorităților situația actuală reală a celor aproximativ 500.000 de paciente din România, precum și provocările cu care se confruntă acestea în ce privește tratamentul endometriozei în spitalele de stat, dar și cele private, de la noi din țară.

Măsura a venit firesc, pe fondul includerii Asociației noastre în Organizația Mondială a Endometriozei, un for internațional care are printre principalele scopuri, declarat și aplicat în toate statele membre, colaboarea strânsă cu autoritățile în vederea suportului și ajutorării pacientelor cu endometrioză. Asociația noastră a agreat scopurile WEO încă de anul trecut, drept urmare, acest memoriu se încadrează în lista proiectelor pe care le derulăm în conformitate cu misiunea Organizației Mondiale a Endometriozei și obiectivele noastre comune.

Este primul pas către normalizarea situației pacientelor cu endometrioză din România și, sperăm ca autoritățile cu care suntem deja în discuții să aplice optim și cât mai curând, măsurile necesare care să vină în sprijinul celor afectate de endometrioză.

Memoriul este însoțit și de cazuistica de specialitate, care susține și exemplifică real situația pacientelor de la noi din țară și poate fi consultat AICI!

Mulțumim pe această cale, anticipat, Ministerului Sănătății și doamnei Ministru pentru tot sprijinul și atenția cu care vor trata situația celor aproximativ 500.000 de paciente cu endometrioză din România!

Scroll to Top