Top 20 simptome întâlnite în Endometrioză!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin


De multe ori corpul nostru ne trimite semnale prin care ne atenționează că ceva nu este în ordine în interior. De la factorii de stres, până la stilul de viață, alimentație și medicație, organismul are zilnic de furcă cu noi. Important este să știm să îl ascultăm, mai ales când vine vorba despre o afecțiune așa gravă precum endometrioza.

Pentru cele aflate la începutul călătoriei în viața cu endometrioză, dar, mai ales, pentru cele care nu știu dacă o au sau nu, iată mai jos un top al celor mai frecvente simptome pe care organismul ni le trimite și care sunt asociate cu endometrioza!

Atenție! Dacă ai unele dintre aceste simptome, mai ales ocazional, asta nu înseamnă că ai neapărat endometrioză. Însă, pacientele cu endometrioză pot acuza frecvent unul sau mai multe dintre simptomele de mai jos. Indiferent de periodicitatea cu care apar este important să ți le notezi și să le prezinți medicului specialist la care apelezi! Întotdeauna să spui despre diagnosticul de endometrioză și aceste simptome și altor medici de diferite specialități, pentru a hotărî ce tipuri de tratamente îți recomandă și care să nu agraveze simptomatologia sau chiar evoluția endometriozei!

Simptomele de mai jos sunt prezentate de la cele mai frecvente, la cele mai rar întâlnire, în capul listei fiind, evident, durerile pelviene care pot fi prezente zilnic, nu doar la menstruație, cu praguri de intensitate de la 1 la 10.

 1. Dureri pelviene
 2. Oboseală cronică
 3. Libidou scăzut
 4. Constipație
 5. Dureri la contact sexual
 6. Sângerări la contact sexual
 7. Balonare
 8. Senzație de greață/vărsături
 9. Stări de nervozitate înainte de menstruație și în timpul ei
 10. Amețeli
 11. Senzație costantă de defecație/ scaun modificat
 12. Înțepături/ dureri în zona ombilicară
 13. Urinări frecvente
 14. Menstruație abundentă
 15. Gust metalic
 16. Sângerări nazale la menstruație
 17. Migrene
 18. Insomnii
 19. Puls scăzut
 20. Lichid abdominal care necesită evacuare prin paracenteză
Sursa Foto: amuse-images.vice.com
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.