Testimonial Endo – Povestea Margaretei

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Bună sunt Margareta, așa am ales să îmi spun, pentru ca margareta este o floare gingașă și frumoasă și își pierde petalele pe rind așa cum eu am pierdut petale din floarea mea. Da așa m am trezit în fața vieții ca o floare pura și gingașă, măreață, dar atit de gingașă. 

În curând o sa am 45 de ani și am un copil le 15 ani. Am avut această problemă toată viața,  inca de la 20 de ani mă confruntam cu ovare polichistice și cu dureri atroce la menstruație,  așa are toată lumea mai mult sau mai puțin îmi spuneam. Cu durerile m am obișnuit însă cel mai greu îmi era cu anxietatea, depresia și oboseala. Am început sa iau anticoncepționale pentru reglarea menstruație, aveam la 24 de zile deci și de 2 ori intr-o luna, cu investigații de infertilitate și eu și soțul meu cu plinsete, frustrări și multa suferință.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am rămas însărcinată la 28 de ani, în urma unui tratament homeopat de reglarea metabolismului. Apoi a urmat din nou depresia, îngrășat și o stare de supraviețuire de luptă zilnică cu ziua care urmează. La 40 de ani doctorul a spus ca gata cu anticoncepționalele, sa îmi schimb stilul de viață.  Nu am reușit și nu reușesc nici acum.

La 43 de ani am fost operata de un chist mare 7-8 cm care a apărut la ovarul drept și  atunci a văzut medicul ca am această problemă.  M-am decupat 5 ore împreună cu un doctor chirurg pe care l-am chemat în timpul operației deoarece aveam aderente în tot abdomenul inferior și chisturi mari pe colonul sigmoid, rect, ovare trompe și tot ce este acolo.

Acum supraviețuiesc fără menstruația care s-ar oprit după operație și a amplificat durerile de tip inflamator, articulare și nu știu cum sa le zic pentru ca permanent doare undeva. Va mulțumesc ca citiți aceste rânduri și sunt recunoscătoare ca trăiesc și mă bucur de copilul meu și îmi dau seama ca problemele mele sunt mici în comparație cu celelalte margarete care suferă datorită durerilor dar mai ales ca nu pot avea un copilaș. Închei spunindu-va ca pentru fiecare petala pierduta a crescut o alta margarete, acum sunt un câmp plin de flori și mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru ca “sunt”.

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.