Self Help Masaj Fertilitate – un eveniment cu și despre feminitate

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Au trecut câteva zile de la workshopul Self Help Masaj Fertilitate susținut de Asociația Eu și Endometrioza la Constanța! Trainer invitat al acestui eveniment a fost Ioana Elena Petcu, Women’s Health & Nutrition Coach, Specialist Detox, Dietary Supplement Advisor și Practician Fertility Massage, membru IAHC și OPMCA  – autoarea unor programe unice în România dedicate femeilor care se confruntă cu Endometrioză și probleme de fertilitate.

Deși ziua nu se anunța din cale afară de frumoasă din cauza unei vremi mohorâte, atmosfera propice pe care am întâlnit-o la studioul Joga Joy (cărora le mulțumesc încă o dată pentru găzduire) a fost una mai mult decât perfectă.

Rând pe rând fetele și-au ocupat locurile în sală, pe salteluțele deja pregătite, în compania unui ceai cald, aromat și a tot felul de bunătăți. Însă adevăratele bunătăți au ajuns la ele abia când Ioana a început să povestească despre echilibrul hormonal, cauzele congestiei pelviene și alimentație optimă pentru echilibrul endocrin.

Prea mult estrogen? Detox deficitar al lui? Dominanță estrogenică? Dietă deficitară? Sunt doar câteva dintre punctele atinse în cadrul acestui workshop, la care cele prezente și-au luat cu conștiinciozitate notițe. Informația a fost extrem de multă, condensată și prețioasă, prima parte a workshopului fiind dedicată cu precădere uterului, modificărilor lui pe durata ciclului menstrual, precum și diferitele poziții anatomice ale acestuia, care sunt influențate de diversele afecțiuni de care suferim și chiar de o postură necorespunzătoare.

Toate aceste exemple Ioana le-a însoțit, ca un bun profesionist, atât de imagini, cât și de mulaje ale bazinului, explicând pe rând care sunt fenomenele și transformările prin care trece uterul nostru la menstruație, atunci când există un diagnostic de endometrioză și/sau adenomioză, dar nu numai.

Cea de-a doua parte a workshopului a fost una practică, fetele putând învăța pe viu, de la invitata noastră cum se realizează masajul de fertilitate, care sunt beneficiile lui asupra sănătății întregului organism, cum poate ajuta acesta în privința durerilor menstruale, a celor generate de endometrioză, dar și care este rolul acestui masaj asupra digestiei imunității și fertilității. Ioana a exemplificat tehnicile de masaj pe una dintre participante, în vreme ce celelalte fete învățau mișcările specifice. Fiecare a beneficiat apoi de un masaj realizat de către trainerul nostru, învățându-le tehnici importante și folositoare pentru starea lor de bine.

Uitându-ne în urmă, nici nu știm când au trecut mai exact șase ore din acest workshop! Au fost într-adevăr șase ore în care fiecare dintre cele prezente a primit o mulțime de informații despre ce înseamnă cu adevărat sănătatea hormonală, feminitatea și fertilitatea. Șase ore pentru o viață mult mai completă, echilibrată și motivată de acum înainte.

Despre atmosferăcel mai bine le lăsăm pe participante să povestească. Deși nu se cunoșteau între ele, deși am avut printre cele înscrise inclusiv femei care nu suferă de endometrioză și chiar femei aflate deja la menopauză naturală, am reușit să creem împreună un cadru exact așa cum ne-am dorit mereu în Asociația Eu și Endometrioza pentru toate întâlnirile noastre: calde, plăcute, intime și prietenoase.

Ne-am simțit fabulos în această formulă, am simțit apropierea aceea pe care am creat-o la fiecare dintre evenimentele noastre, am simțit că nu suntem deloc singure în lupta cu endometrioza și, mai ales, am descoperit despre noi cât de puternice, curajoase și feminine putem fi dacă ne propunem asta!

Acum, la doar câteva zile distanță…nu știm exact dacă a fost doar un workshop. Mai degrabă un adevărat curs de feminitate și fertilitate, o zi dedicată femeii și redescoperirii de sine, o zi în care am înțeles extrem de multe despre corpul nostru și ce se întâmplă în interiorul lui.

Suntem recunoscători fiecăreia dintre participante (mai ales că unele chiar au venit de la București special pentru evenimentul nostru) pentru simplul fapt că au înțeles cât este de important pentru ele să se cunoască și, mai mult decât atât, pentru că au decis să își schimbe în bine viața cu endometrioză, dar nu numai. Suntem recunoscători că avem oameni prețioși și valoroși precum Ioana Elena Petcu alături de noi, lângă care poți vedea clar diferența între un simplu nutriționist și un adevărat Health Coach!

Dacă adăugăm la toate aceste ingrediente și bucuria că acest eveniment deosebit de important pentru sănătatea feminină a fost organizat pentru toate cele care își doresc cu adevărat să obțină o viață mai bună, fără dureri și dezechilibre hormonale, am putea spune că avem toate ingredientele potrivite pentru ca Asociația Eu și Endometrioza să fie un ajutor de netăgăduit și de acum înainte.

Cu acest workshop, încheiem în acest an, evenimentele dedicate celor care poată un diagnostic de endometrioză. A fost un an plin în care, în numai câteva luni de la înființare, Asociația Eu și Endometrioza a reușit să pună pe harta țării noastre endometrioza și să ajute efectiv și concret pacientele care suferă de această afecțiune. Urmează alte proiecte noi, importante și interesante pe care le vom desfășura în anul 2018 și vă invităm pe toate să fiți alături de noi în derularea lor!

Recunoștință și bucurie!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

4 Responses

 1. Pora Luminița

  Bună . Sunt Luminița Pora din Brasov.Cand si unde va mai fi un astfel de workshop? Sau cum pot învăța si si tehnici de fertilitate? Am 36 de ani si vreau un bebe. De mult stiu ca am (puțină) endometrioza. Practic zic doctorii ca ar fi doar un chist endometric, ce sta localizat pe un ovar🤔. Asa o fi. Cert e ca nu am rămas niciodată însărcinată. Si trebuie!!!

  • Eu și Endometrioza

   Bună, Luminița! Mulțumim pentru mesaj! Vom anunța din timp aici și pe pagina noastră de Facebook: Asociația Eu și Endometrioza, toate evenimentele pe care le organizăm! Într-adevăr, pentru sarcină, chiar ți-ar fi prins bine să participi la acest workshop! Vor mai fi, de la anul, așa că te așteptăm cu drag!

 2. Magda

  Clarisa, faci o treabă minunată şi îți mulțumesc pentru asta şi mai ales pentru faptul că ai organizat acest workshop minunat alături de Ioana.
  Mă bucur foarte mult că am participat. Am aflat răspunsuri la nişte întrebări pe care le aveam de ceva timp. Informațiile sunt atât de prețioase şi merităm să avem cât mai multă grijă de noi pentru că suntem fabuloase.
  Este un lucru extraordinar să îți reduci durerile menstruale fără medicamente.
  Niciodată nu voi putea să scriu despre toate sentimentele şi trăirile avute, de tonusul şi de hotărârea cu care am plecat de la această întâlnire.
  Mulțumesc pentru tot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.