Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit către Asociația Eu și Endometrioza!

posted in: PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

De acum și până pe 25 mai 2023 inclusiv ne puteți sprijini redirecționând această cotă de impozit pe venit de 3,5% către Asociația Eu și Endometrioza, pentru toate proiectele pe care le derulăm și penrtru realizarea cărora avem nevoie și de sprijin financiar din partea tuturor celor care consideră demersurile noastre utile și benefice.

 

CUM REDIRECȚIONAȚI?

Descărcați de AICI formularul 230, completați cu majuscule secțiunea I care conține datele voastre de identificare, bifați în sectiunea II căsuța “Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani”, dacă doriți acest lucru și semnati la Semnătura contribuabil. Sunt  deja completate anul și datele Asociatiei Eu si Endometrioza.

Formularul îl puteți depune astfel:

  1. Trimiteti formularul scanat, completat si semnat sau în format electronic, cu semnatura, direct către noi, la adresa de email ambasadorii.endometriozei@gmail.com, urmând ca noi sa depunem la ANAF (Conform ordin ANAF nr. 15/2021, publicat in M.Of. nr. 34/2021). 

  2. Ne puteti trimite nouă formularul/formularele prin poștă sau curier, urmând ca un reprezentant al Asociației să le depună la ANAF în numele vostru. Vă rugăm ca în acest caz sa trimiteți formularele până cel mai târziu la data de 20 mai 2023, pentru a avea timp sa ne organizam și să depunem formularele în timp util.

  3. Depuneți la sediile Administrației Financiare de care aparțineți fiecare sau îl puteți trimite prin poștă la ANAF cu confirmare de primire. Vedeți detalii AICI

În cazul depunerii direct la ANAF, vi se va returna un exemplar cu ștampila ANAF, pe care îl păstrați. 

  1. Prin SPAȚIUL VIRTUAL ANAF:

Aceia dintre dumneavoastră care obțin venituri din alte surse și care dețin cont (spațiu virtual) pe site-ul ANAF pot depune acolo formularul, odată cu declarația unică, fără să vă mai deplasați la sediile administrației, până pe 25 mai 2023. Tot ce aveți de făcut este să completați în Declarația Unică, datele Asociației: Asociația Eu și Endometrioza, cont bancar RO82BTRLRONCRT0385986401, C.I.F: 37676134.

 

MAI MULTE FORMULARE DE REDIRECȚIONARE:

De asemenea, dacă din orașele din care aparțineți sunt mai mulți doritori să ne ajute, puteți strânge mai multe formulare pe care ni le trimiteți prin posta/curier sau scanate pe adresa de email ambasadorii.endometriozei@gmail.com, urmând ca Asociația sa le depună la ANAF în numele vostru.

Iată mai jos și câteva răspunsuri la posibilele întrebări pe care le aveți privind această redirecționare!

 

1.Ce categorii de venituri trebuie să am ca să pot direcționa 3,5%? 

Potrivit Ordinului nr. 15/2021 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii, precum și a modelului și conținutului unor formulare, formularul 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România:

 venituri din salarii și asimilate salariilor;

 venituri din pensii;

 venituri din activități independente/activități agricole, impuse pe bază de normă de venit;

 venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;

 venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;

 venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

!!! Se poate solicita prin cerere distribuirea sumei reprezentând pana la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioada de 2 ani, prin bifarea casutei “Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani”. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani.

  1. Trebuie să calculez eu cât înseamnă 3,5% și să scriu în declarație?

3,5 % este o sumă calculată și virată de organul fiscal în funcție de venitul realizat. În consecință nu trebuie să completezi câmpul respectiv.

  1. Care este data limită pentru depunerea declarațiilor?

Termenul limită pentru depunerea/înregistrarea declarațiilor pentru redirecționarea a 3,5% din impozit este 25 mai 2023.

  1. Pot redirecționa 3,5% dacă trăiesc și muncesc în afara țării?

Numai persoanele care realizează venituri pe teritoriul României și plătesc impozite în țară pot redirecționa cota de 3,5%.

5. Pot depune totul online?

Chiar recomandăm ca în contextul pandemiei CO-VID 19 să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.

 

Orice sumă ar reprezenta această cotă de 3,5%, indiferent cât de mică ne ajută să putem realiza obiectivele Asociației și să putem crește gradul de conștientizare al acestei afecțiuni!!

Endometrioza este o afecțiune cronică. 1 din 10 femei cu vârstă reproductivă suferă zilnic din cauza acestei patologii. În România sunt peste 500.00 de paciente diagnosticate cu endometrioză. Netratată corespunzător, endometrioza poate afecta serios funcționarea optimă a organismului punând în pericol funcțiile vitale ale acestuia. Endometrioza afectează fiecare aspect din viața unei paciente: locul de muncă, familia și păstrarea ei, viața sexuală, fertilitatea, viața socială, psihicul lor și al celor dragi. În România endometrioza este încă foarte puțin cunoscută, chiar și în rândurile personalului medical de specialitate.

Este timpul să le oferim acestor femei informarea corectă, servicii medicale corespunzătoare și ajutorul specializat de care au atâta nevoie. Putem face toate acestea împreună și vă mulțumim anticipat tuturor celor care, redirecționând cei 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Eu și Endometrioza ajutați aceste femei să obțină o mai bună calitate a vieții!

 

Dacă v-au plăcut proiectele noastre de până acum, datorită cărora astăzi Asociația Eu și Endometrioza este membru al World Endometriosis Organization vă invităm să ne sprijiniți și pe viitor! 

Anul acesta este dedicat lansării Endodyssey – Primul film documentar despre endometrioză din România, pe care sperăm să îl putem aduce, în cât mai multe orașe, aproape de voi. De asemenea, tot anul acesta ne propunem să ducem ghidulEndometrioza – Ghidul Adolescenților conștienți  la cât mai mulți adolescenți de liceu și facultate. Turneul național în care am oferit  până acum aproximativ 1000 de ghiduri gratuit liceenilor și viitorilor asistenți medicali a cuprins 6 orașe: București, Brașov, Onești, Bacău, Târgu Ocna și Comănești. Mergem mai departe anul acesta pentru ca endometrioza să nu mai fie o necunoscută și, de ce nu, prevenită, încă din adolescență. 

Pentru ca el să poată ajunge la cât mai multe femei din România, la cât mai mulți oameni care au nevoie de informare și conștientizare a endometriozei ne bazăm pe ajutorul vostru, redirecționând această cotă de 3.5% din impozitul pe venit!  Mai multe despre Endodyssey puteți afla de AICI! 

Asociația Eu și Endometrioza este o organizație non-guvernamentală, non profit și neafliliată politic care are drept scop conștientizarea endometriozei și adenomiozei în rândul publicului larg și personalului medical din România, precum și suportul acordat pacientelor cu endometrioză de la noi din țară.

Vă mulțumim!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.