Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Asociația Eu și Endometrioza!

posted in: PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Până pe 31 iulie 2019, persoanele fizice pot redirecționa către Asociația Eu și Endometrioza 2% din impozitul pe venit. Nedirecționată, această cotă va ajunge oricum la Statul Român.

Pentru toate proiectele pe care le derulăm avem nevoie și de sprijin financiar din partea tuturor celor care consideră demersurile noastre utile și benefice. De acum și până pe 31 iulie inclusiv ne puteți sprijini redirecționând această cotă de impozit pe profit de 2% către Asociația Eu și Endometrioza.

 

CUM REDIRECȚIONAȚI?

 

  1.  Descărcați de AICI formularul 230, îl printați în 2 exemplare, îl completați cu datele voastre și îl puteți depune până pe 31 iulie 2019 la sediile Administrației Financiare de care aparțineți fiecare. Vi se va returna un exemplar cu ștampila ANAF, pe care îl păstrați. Ulterior ne puteți trimite o copie a lui pe email la eusiendometrioza@gmail.com. Formularul poate fi completat de către orice persoană care obține venituri din salarii și pensii (pentru pensii mai mari de 2.000 lei, deoarece pana la aceasta suma aceste venituri sunt scutite de impozit).
    Aceia dintre dumneavoastră care obțin venituri din alte surse și care dețin cont (spațiu virtual) pe siteul ANAF pot depune acolo formularul, odată cu declarația unică, fără să vă mai deplasați la sediile administrației, până pe 31 iulie 2019. Tot ce aveți de făcut este să copletați în Declarația Unică, datele Asociației: Asociația Eu și Endometrioza, cont bancar RO82BTRLRONCRT0385986401, C.I.F: 37676134,Totodată, cei care nu au timp să meargă la sediile administrațiilor ANAF sau nu dețin un spațiu virtual online pe site-ul ANAF ne pot trimite nouă declarațiile prin poștă, urmând ca un reprezentant al Asociației să le depună în numele lor.

2. De asemenea, dacă din orașele din care aparțineți sunt mai mulți doritori să ne ajute, puteți strânge mai multe cereri pe care le puteți depune ulterior, în numele lor, la secțiile ANAF din orașele voastre. Pe fiecare cerere în parte pe care o depuneți în numele altcuiva va trebui să completați la DATELE ÎMPUTERNICITULUI datele voastre și, de asemenea să alcătuiți un borderou (o listă) cu toate cererile pe care le depuneți, pe care să o prezentați ANAF.

 

Iată mai jos și câteva răspunsuri la posibilele întrebări pe care le aveți privind această redirecționare!

  1. Ce categorii de venituri trebuie să am ca să pot direcționa 2%? Ca să poți redirecționa trebuie să fi avut în anul 2018 venituri impozabile realizate în România: salarii, drepturi de proprietate intelectuală, chirii, dividende etc. NU poți direcționa 2% dacă ai fost în concediu de îngrijire a copilului în anul precedent.
  2. Pot depune mai multe declarații deodată, pentru colegi sau alți membri ai familiei?

Sigur că da și chiar am fi recunoscători dacă ți-ai ruga și membrii familiei, colegii de serviciu și prietenii să redirecționeze către noi.

 

3. Trebuie să calculez eu cât înseamnă 2% și să scriu în declarație?

2 % este o sumă calculată și virată de organul fiscal în funcție de venitul realizat. În consecință nu trebuie să completezi câmpul respectiv. Este suficient să-ți declari venitul.

 

4. Care este data limită pentru depunerea declarațiilor?

Termenul limită pentru depunerea/înregistrarea declarațiilor pentru redirecționarea a 2% din impozit este 31 iulie 2019.

 

5. Trebuie să atașez formularului și copia fișei mele fiscale?

Această măsură nu mai este obligatorie.

 

6. Pot redirecționa 2% dacă trăiesc și muncesc în afara țării?

Numai persoanele care realizează venituri pe teritoriul României și plătesc impozite în țară pot redirecționa cota de 2%.

 

Orice sumă ar reprezenta această cotă de 2%, indiferent cât de mică ne ajută să putem realiza obiectivele Asociației și să putem crește gradul de conștientizare al acestei afecțiuni.

Endometrioza este o afecțiune cronică. 1 din 10 femei cu vârstă reproductivă suferă zilnic din cauza acestei patologii. În România sunt peste 500.00 de paciente diagnosticate cu endometrioză. Netratată corespunzător, endometrioza poate afecta serios funcționarea optimă a organismului punând în pericol funcțiile vitale ale acestuia. Endometrioza afectează fiecare aspect din viața unei paciente: locul de muncă, familia și păstrarea ei, viața sexuală, fertilitatea, viața socială, psihicul lor și al celor dragi. În România endometrioza este încă foarte puțin cunoscută, chiar și în rândurile personalului medical de specialitate.

Este timpul să le oferim acestor femei informarea corectă, servicii medicale corespunzătoare și ajutorul specializat de care au atâta nevoie. Putem face toate acestea împreună și vă mulțumim anticipat tuturor celor care, redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Asociația Eu și Endometrioza ajutați aceste femei să obțină o mai bună calitate a vieții!

 

Dacă v-au plăcut proiectele noastre de până acum, datorită cărora astăzi Asociația Eu și Endometrioza este membru al World Endometriosis Organization vă invităm să ne sprijiniți și pe viitor și îți mulțumim anticipat!

Asociația Eu și Endometrioza este o organizație non-guvernamentală, non profit și neafliliată politic care are drept scop conștientizarea endometriozei și adenomiozei în rândul publicului larg și personalului medical din România, precum și suportul acordat pacientelor cu endometrioză de la noi din țară.

Vă mulțumim!

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.