Programul Conferinței “Endometrioza – Abordări terapeutice și de diagnostic. Actualitate și Perspective”, Timișoara, 20 Septembrie

posted in: Evenimente | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Asociația Eu și Endometrioza vă invită în data de 20 Septembrie a.c. la prima Conferință Internațională marca Eu și Endo: “Endometrioza – Abordări terapeutice și de diagnostic. Actualitate și Perspective” ce va avea loc la Centrul Regional de Afaceri CRAFT, Timișoara.

Din programul manifestării avem bucuria să anunțăm participarea unor specialiști de renume, atât de pe plan internațional, cât și de la noi din țară, deschizători de drumuri în ce privește tratamentul chirurgical și managementul acestei patologii.

14:00 – 14:30 – Primirea participanților

14:30 – 14:45 – Cuvânt de bun venit – Asociația Eu și Endometrioza

14:45 – 15:15 – Calitatea vieții după intervențiile de endometrioză pelviană și urologică – Prof. Dr. Ceana Nezhat, S.U.A – medic primar chirurgie ginecologică, fondator al Nezhat Medical Center din Atlanta, specializare în tratamentul chirurgical minim invaziv al endometriozei severe a diferitelor organe, specialist în infertilitate, precum și în reconstrucție urologică și pelviană. 

15:15 – 15:45 Recidiva în endometrioză și complicațiile post-operatorii în urma diferitelor tehnici chirurgicale – Dr. Voicu Simedrea, România, medic primar obstetrică – ginecologie, specializare în chirurgia și tratamentul endometriozei, fondator EndoInstitute Timișoara.

15:45 – 16:15 Cauzele și consecințele întârzierii diagnosticului de endometrioză – Prof. Dr. Gernot Hudelist, Austria – medic primar obstetrică ginecologie, specialist în diagnosticul și terapia endometriozei, fibroamelor și bolilor ovariene, chirurgia tumorilor ginecologie și îngrijire prenatală.

16:30 – 17:00 Importanța investigațiilor imagistice în diagnosticul endometriozei – Dr. Denisa Tișea, România – medic specialist radiologie imagistică, specializare în imagistica pentru endometrioză.

17:00 – 17:30 Nutriție și soluții naturale pentru endometrioză – Abordare integrativă – Ioana Elena Petcu, România – nutriționist, Women’s Health Coach, Specialist Detox, consilier suplimente și practician masaj de fertilitate.

17:30 – 18:00 Infertilitatea în Endometrioză – Dr. Radu Maftei, România – medic specialist obstetrică ginecologie, specializare în tratamentul endometriozei și F.I.V. sub diagnostic de endometrioză.

18:00 – 18:30 Calitatea vieții în urma intervenții de endometrioză colorectalăDr. Attila Bokor, Ungaria – medic primar obstetrică – ginecologie, specializare în diagnosticul semi invaziv al endometriozei, chirurgie ginecologică oncologică și îngrijire prenatală, doctor în medicină. 

18:30 – 19:00 – Abordări ale endometriozei toracice și abdominale – Prof. Dr. Ceana Nezhat, S.U.A – medic primar chirurgie ginecologică, fondator al Nezhat Medical Center din Atlanta, specializare în tratamentul chirurgical minim invaziv al endometriozei severe a diferitelor organe, specialist în infertilitate, precum și în reconstrucție urologică și pelviană. 

19:00 – 19.15 – Cuvânt de încheiere – Asociația Eu și Endometrioza

* Menționăm că programul poate suferi modificări în funcție de discursurile medicilor participanți, care susțin prezentări în aceeași zi și la Conferința Medicală FemHelp desfășurată în paralel cu manifestarea noastră. 

Mai multe detalii despre speakeri și eveniment puteți consulta AICI!

Participarea pacientelor la conferință este gratuită dar necesită înscriere în limita locurilor disponibile.

Înscrierile* se pot face la adresa:
ambasadorii.endometriozei@gmail.com cu 
număr de telefon, numele complet, și adresă de email, până pe data de 15 septembrie 2019.

Ediția de anul acesta a conferinței “Endometrioza – Abordări terapeutice și de diagnostic. Actualitate și Perspective” se desfășoară în colaborare și în același timp cu Conferința FemHelp – Concepte Moderne în Endometrioză și Chirurgie Ginecologică, Medicină Fetală dedicată cadrelor medicale și se bucură de sprijinul acesteia. Mulțumim organizatorilor FemHelp pentru sprijinul acordat!

Vă așteptăm cu drag!

 

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.