Material de conștientizare pentru adolescenți

posted in: PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

1 din 10 femei din lume suferă de Endometrioză!

75% dintre adolescentele la care durerea cronică pelviană nu cedează la medicație suferă de endometrioză!

Segmentul adolescentelor este, încă, un subiect sensibil la noi în țară, în orice cazuistică legată de sfera genitală. Cu atât mai mult, în ce privește endometrioza, informațiile potrivite pentru diagnosticul precoce și tratamentul corect sunt încă puțin cunoscute.

Anul acesta, în premieră în țara noastră, Asociația Eu și Endometrioza lansează primul material de conștientizare a acestei afecțiuni în rândul adolescenților din România!

Proiectul face parte din planul de acțiuni de conștientizare la nivel mondial, pe care Asociația noastră l-a agreat împreună cu World Endometriosis Organisation, din care face parte și care, pentru 2019, vizează conștientizarea în rândul tinerilor, în toate statele membre.

Vorbim, așadar, despre:

  • ce este Endometrioza?
  • ce este Adenomioza?
  • care sunt modalitățile de diagnostic,
  • principalele simptome pe care adolescentele le pot manifesta,
  • tratamentul hormonal adecvat și particularizat acestui segment de vârstă,
  • precum și despre ce presupune tratamentul chirurgical în cazul tinerelor femei.

Materialul va fi distribuit în școli, licee, universități din întreaga țară, pe tot parcursul acestui an, în cadrul tuturor evenimentelor dedicate adolescenților, pe care Asociația noastră le desfășoară.

Informațiile medicale sunt supervizate de către cadrele medicale de specialitate cu care colaborăm.

Aceia care doresc să ni se alăture și vor să contribuim împreună la creșterea gradului de conștientizare asupra acestei afecțiuni distribuind acest material în instituțiile școlare din țară sunt rugați să își manifeste interesul la adresa: ambasadorii.endometriozei@gmail.com, trimițându-ne adresa de expediere a pliantelor, numărul de telefon și detalii legate de instituțiile de învățământ unde vor fi distribuite.

Sperăm ca, prin acest nou proiect să contribuim la răspândirea informațiilor legate de endometrioză în țara noastră, nu doar în luna de conștientizare mondială a endometriozei, ci constant și aplicat, pe tot parcursul acestui an.

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.