“FEȚELE ENDOMETRIOZEI” – campanie de conștientizare

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Asociația Eu și Endometrioza a demarat de curând o campanie de conștientizare cu titlul: “FEȚELE ENDOMETRIOZEI”. În cadrul acestei campanii vom arăta care este adevărata față a endometriozei: una extrem de frumoasă, conturată de chipuri angelice, sub care se ascunde o suferință cronică, despre care majoritatea lumii nu știe mai nimic. Este timpul ca această suferință să capete contur și imagine în mentalul colectiv, iar campania “Fețele Endometriozei” va contribui la această conștientizare cât mai fidelă a tot ce înseamnă această suferință prin care trec pacientele! Pentru început lucrăm la vizualul campaniei și am ales în acest proiect 12 paciente cu endometrioză, care vor beneficia de ședințe foto atât de profil cât și la urmele vizibile lăsate de această suferință. Iată astăzi mărturiile a două dintre ele în urma ședințelor foto din week-endul trecut:

 

Andreea D.: “Nu eram în cea mai bună formă din cauza prietenei mele Endometrioza, însă, atunci cand Clarisa Iordache mi-a povestit despre acestă campanie de conștientizare a endometriozei denumită “Fețele Endometriozei” mi-am spus că nu pot lipsi. Mi-am luat astfel soțul și No-Spa-ul și am pornit la drum.

Am dat peste niște oameni frumoși, plecând de la fotografii care s-au implicat foarte mult și care au comunicat cu noi frumos, make-up artistele care ne-au răsfățat, doamnele minunate cu care împărtășesc aceeași suferință și la toți cei din Asociație care se implică enorm în tot ce înseamnă conștientizarea acestei boli și nu numai.

Recunosc că, de ceva timp…evit să mă uit la cicatricile de la intervențiile din lupta cu endometrioza, însă de data aceasta…am avut o motivație care m-a făcut să trec peste această frică: nevoia acută de conștientizare a endometriozei!

Eu, ca si toți ceilalți implicați în acest proiect dorim ca nimeni sa nu mai treacă prin suferința prin care trece orice pacientă cu Endometrioză! Sintagme precum “totul este în capul tău”, că de fapt ești sănătoasă și trebuie să gândești pozitiv,  “ia un Nurofen când ai dureri mari” sau “este normal să ai așa dureri la menstruație și bunica și mama ta au avut” trebuie să devină istorie. Iar Asociația Eu și Endometrioza, prin acest proiect tocmai asta face: rescrie istoria, de data aceasta în favoarea pacientelor cu endometrioză!

Eu una vreau ca nimeni să nu mai treacă prin chinurile prin care am trecut până mi s-a pus un diagnostic și nici să piardă timp prețios până la începerea unui tratament… De aceea salut inițiativa Clarisei Iordache și ii mulțumesc din suflet pentru implicare.

Nu în ultimul rând mulțumesc și pacientelor care au participat la acest proiect pentru ca DA… este nevoie de cât mai multă implicare pentru a se înțelege impactul acestei boli și așteptăm cât mai multe surori de suferință să se implice activ, alături de noi, în proiectele Asociației Eu și Endometrioza!”

 

Roxana Muntean: “Asa cum stiți deja, operatia mea a avut loc acum o lună și jumătate, dar cu toată durerea am ajuns la sedința foto din cadrul campaniei “Fețele Endometriozei”. O idee minunată, prin care Asociația Eu și Endometrioza vrea ca lumea să conștientizeze gravitatea acestei boli și, totodată, frumusețea femeilor bolnave de endo, așa cum ii spunem cele mai multe.

A fost o experiență minunată, alături de oameni minunați, pe care îmi doresc să o repet cât de curând. Un proiect frumos, în natură, liniște și oameni minunați, cărora le mulțumim din suflet pentru tot ce fac.

Îmi pun toată încrederea în proiectele Asociației Eu și Endometrioza și în proiectul “Fețele Endometriozei” iar noi, cele multe, nu putem decât să ajutăm la realizarea lor. În lupta cu endometrioza, toate acestea contează enorm, este foarte important să știi că nu te lupți degeaba cu endo, să speri că ceva se va schimba, să știi ca nu ești singură ci faci parte dintr-o comunitate, iar în final, cât mai multe dintre noi, pacientele cu endometrioză, vom fi bine! We are strong toghether!”

Pe măsură ce vom derula ședințele foto vom prezenta și alte testimoniale iar proiectul va continua și cu alte imagini și produse dedicate.

“Frumusețea este promisiunea fericirii” – Stendhal

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.