Endo Shaorma

posted in: Endo Dietă | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

 

Credeați că viața cu endometrioză nu poate fi gustoasă? Credeați că în Dieta Endo trebuie să renunțați la plăcerile ascunse? Ei bine, iată că nu și astăzi, Rembrandt vă propune un prânz delicios, așa cum nu ați mai mâncat, cu siguranță de pe vremea când sănătatea vă permitea orice! Recomandarea lui Rembrandt: Endo Shaorma!

Înainte de toate haideți să vă spun un secret: celebrele lipii le-am înlocuit cu clătite de năut! Astfel, aveți nevoie de:

  • 100 de grame de făină de năut, fără gluten,
  • o jumate de linguriță de sare roz de Himalaya,
  • 200 ml apă,
  • 3 linguri de ulei de măsline presat la rece.

Toate se amestecă într-un bol până se obține consistența binecunoscută de clătite. Încingem o tigaie antiaderentă și turnăm cu polonicul, din compoziție. Din toate aceste ingrediente vă ies 4 clătite frumușele și destul de măricele.

Separat, punem într-un pahar 25 de ml de iaurt de capră, de băut. (Sugestia este doar pentru cele care nu au renunțat la consumul de lactate. Deși mai puțin nocive decât cele de vacă, nici lactatele de capră nu sunt recomandate în endometrioză. Citește AICI de ce)Adăugăm un cățel de usturoi pisat, patru feliuțe de castravete verde tăiat mărunt, un praf de sare și fix un strop de ulei de măsline. 🙂 Amestecăm până obținem celebrul sos tzatiki.

Trecem la montarea Endo Shaormei: pe o farfurie punem o clătită de năut, peste care adăugăm carne de pasăre (eu am avut friptură de găină de curte, la cuptor) tăiată mărunt sau ruptă fășii, un morcov dat pe răzătoarea mare, felii de castravete murat și salată verde tăiată.

Adăugăm sosul tzatiki, împăturim clătita și gata Endo Shaorma! Alături, o cană cu suc natural de mere! Care însă nu e obligatoriu dacă vă este frică să combinați iaurtul cu suc. 🙂

V-am spus eu că Rembrandt nu vă recomandă rețete grele? 🙂 Poftă bună!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.