ENDOMETRIOZA – DE LA ADOLESCENTA DE AZI LA FEMEIA DE MÂINE! – Campanie Națională de Conștientizare

  • Pentru că 75% din adolescentele care acuză dureri cronice pelviene care nu cedează la medicație suferă de endometrioză!
  • Pentru că Aproximativ 10% dintre femeile cu vârstă reproductivă sunt afectate de endometrioză dar ea a fost diagnosticată chiar și la fete aflate la pubertate!
  • Pentru că ni s-a spus că este normal să avem dureri la menstruație!
  • Pentru că în România, condiția de a fi femeie este încă privită, analizată și tratată prin prisma prejudecăților!
  • Pentru că media anilor până la un diagnostic corect de endometrioză este de 9-12 ani!

Asociația Eu și Endometrioza demarează începând cu această lună, la nivel național, Campania de Conștientizare a endometriozei în Instituțiile școlare: “Endometrioza – de la Adolescenta de azi la Femeia de mâine!”

Campania se înscrie în calendarul evenimentelor de conștientizare derulate anul acesta la nivel mondial și agreate de către Asociație împreună cu toate statele membre ale World Endometriosis Organisation, din care și România face parte, prin ONG-ul nostru. Campania este realizată în premieră în țara noastră fiind prima de acest fel dedicată adolescenților și informării lor asupra endometriozei și efectelor ei.

“Endometrioza – de la Adolescenta de azi la Femeia de mâine!” se va desfășura pe toată durata anului 2019 în școli, licee, universități de pe tot cuprinsul țării. Membrii Asociației vor sta astfel de vorbă cu adolescenții despre:

  • Ce este Endometrioza?
  • Cauzele Endometriozei
  • Diagnostic
  • Tratament
  • Prevenție

Alături de noi se vor afla și cadre medicale de specialitate care vor împărtăși adolescenților din experiența lor.

Prima instituție de învățământ în care debutează campania “Endometrioza – de la Adolescenta de azi la Femeia de mâine!” în perioada 08 – 12.04.2019 este Liceul Teoretic Jean Monnet din Capitală.

În data de 19 aprilie va fi rândul studenților din Facultatea de Biologie a Universității București să afle mai multe despre endometrioză și să stea de vorbă pe această temă cu fondatorul Asociației Eu și Endometrioza.

Pe 28 mai vom fi prezenți la Școala Generală nr. 128 din Capitală, unde ne vom întâlni cu elevii claselor a – VII-a și a VII-a.

Pe această cale, Asociația Eu și Endometrioza reia apelul adresat cadrelor didactice și medicale de specialitate care doresc să ni se alăture în derularea acestei campanii. Profesorii și medici de specialitate interesați să susțină demersul nostru sunt invitați să își exprime intențiile la adresa: eusiendometrioza@gmail.com.

Mulțumim conducerii Liceului Jean Monnet din București pentru deschiderea cu care a primit proiectul Asociației.Vom reveni cât de curând cu detalii și despre celelalte instituții de învățământ în care vom derula această campanie, atât din Capitală, cât și din restul orașelor țării!

Scroll to Top