Companiile pot redirecționa 20% din impozit către Asociația Eu și Endometrioza până pe 31.12.2020!

posted in: PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin


Până pe 31.12.2020, orice companie privată poate redirecționa către Asociația Eu și Endometrioza 20% din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit!

Pentru proiectele pe care le vom demara în folosul pacientelor și în anul 2021 ne bizuim pe ajutorul companiilor, pentru a redirecționa către Asociația Eu și Endometrioza această cotă din impozit care, altfel, ar reveni automat Statului Român.

Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Asociația Eu și Endometrioza , înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere, până la 31 decembrie 2020, în baza unui contract de sponsorizare, astfel:

  • Pentru societăți comerciale care plătesc impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

  • Pentru microîntreprinderi, puteți sponsoriza Asociația Eu și Endometrioza, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul in care se efectueaza cheltuielile cu sponsorizarea, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Diferenta de suma care nu a putut fi scazuta din impozitul datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive (7 ani), in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Cum puteți redirecționa cei 20%?

  • descărcați contractul de sponsorizare (click aici)
  • completați-l cu datele firmei și suma, apoi ni-l trimiteți prin e-mail la adresa: eusiendometrioza@gmail.com până la data de 31.12.2020.
  • noi îl imprimăm în 2 exemplare, îl semnăm și îl expediem prin poșta/curier la adresa indicată.
  • vă rugam să ne returnați unul din exemplare semnat. Mulțumim!

Avantajele sponsorizarii:

  • nu costă nimic: redirecționați din impozitul pe care oricum îl plăteați statului. Așa, faceți o faptă bună și ajutați pacientele cu endometrioză pentru care Statul Român NU OFERĂ în momentul acesta niciun ajutor.
  • nebirocratic: doar încheiați un contract de sponsorizare
  • transparență completă: 100% din banii donaţi contribuie la realizarea proiectelor destinate pacientelor cu endometrioză.

Cu sprijinul dumneavoastră, Asociația Eu și Endometrioza poate ajuta astfel cele aproximativ 500.000 de românce diagnosticate deja cu endometrioză, anul 2021 fiind dedicat premierei primului film documentar despre endometrioză din România, ENDODYSSEY (click AICI pentru a viziona trailerul), a cărui lansare a fost reprogramată,  din păcate, pentru anul 2021. 

Considerăm că astfel putem ajuta și în continuare și alte sute de mii de femei care poate încă nu știu că suferă de această boală, precum și pe toți cei care doresc să afle mai multe despre viața alături de endometrioză și provocrările cu care se confruntă pacientele din România și din lume.

Prin proiectele derulate în toți acești ani de activitate am reușit deja să demonstrăm că putem fi un factor de încredere la nivel național pentru toate pacientele diagnosticate cu endometrioză, dar mai ales un partener de nădejde cu care puteți colabora și în anul 2021!

Vă mulțumim anticipat pentru încrederea oferită redirecționând până la 31.12.2020, cota de 20% din impozitul pe profit și venit, către Asociația Eu și Endometrioza!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.