Ciocolată de casă

posted in: Endo Dietă | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

 

Una din pasiunile lui Rembrandt era amestecul dintre culoare și clar-obscur, o tehnică pe care el a dus-o la desăvârșire în operele sale. Rembrandt a reușit să creeze lumină, din tușe atent realizate, acolo unde întunericul cel mai adânc sălășluia în voie. Rezultatul? Cele mai veridice și pline de viață reprezentări ale contextului social al epocii sale, admirat până în zilele noastre.

Din operele lui astăzi am ales să vă prezint clar-obscurul unei delicioase ciocolate de casă potrivită pentru noi, cele care trebuie să fim mereu atente la ce ingrediente folosim, în ton cu endometrioza.

Rețeta este una simplă și foarte ușor de făcut și pentru ea vei avea nevoie de:

  • 5 linguri pudră de roșcove,
  • 2 linguri de miere,
  • 8 linguri de ulei de cocos lichid
  • Fructe la alegere
  • Semințe, migdale, fistic, stafide, nuci, etc, la alegere
  • Hârtie de copt

Amestecăm într-un vas uleiul de cocos care a fost încălzit în prealabil, cu pudra de roșcove adăugată treptat, până la omogenizare. Adăugăm mierea și amestecăm până aceasta a fost încorporată perfect. Consistența preparatului trebuie să fie una vâscoasă, care să permită întinderea lui în tavă.

 

Luăm o tavă (sau o cutie de înghețată) și îmbrăcăm interiorul în hârtie de copt. Turnăm jumătate din compoziție în tavă și mai apoi, nucile, migdalele, stafidele, fisticul sau ce dorim să folosim, le amestecăm cu o furculiță pentru a pătrunde în compoziție. Ulterior turnăm în tavă și restul de compoziție pe care o ornăm cu cătină, zmeură, afine, căpșuni întregi sau felii și orice alte fructe ne plac.

 

Lăsăm la rece cel puțin două ore, după care putem servi delicioasa ciocolată alături de un smoothie cremos sau o cană de lapte de cocos!

Poftă bună și spor în a păși pe urmele lui Rembrandt! 🙂

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.