Budincă de chia cu fructe

posted in: Endo Dietă | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Știți bine despre pasiunea mea pentru Rembrandt și operele sale. Din ele mi-am inspirat acest mic dejun colorat care poate fi servit și pe post de desert. Budinca de chia este unul dintre preparatele cu multiple beneficii în endometrioză, pe lângă faptul că este foarte gustoasă.

Semințele de chia sunt deosebit de bogate în acizi grași, în special Omega 3, deci pot fi folosite cu succes de femeile care suferă de endometrioză. Chia este și o excelentă sursă de fibre, bogate în calciu, vitamine și minerale, drept urmare, o astfel de budincă va fi sățioasă și consistentă aducând organismului aportul necesar de nutrienți. Mai mult, rolul său antioxidant clasează semințele de chia în topul preferințelor alături de afine. Chia reprezintă o sursă de energie zilnică, ajutând la digestie și formarea masei musculare.

Dar haideți să vedem cum preparăm budinca de astăzi, în ton cu operele pastelate ale lui Rembrandt:

  • o jumătate de cană de lapte de cocos, proaspăt preparat
  • 50 de grame de semințe de chia
  • două felii de ananas crud și bine copt, tăiat cubulețe
  • jumătate de nectarină tăiată cubulețe
  • o smochină bine coaptă
  • o linguriță de miere

Semințele de chia se adaugă peste laptele de cocos și se lasă la înmuiat mai bine de o oră, sau le puteți pune de seara în frigider iar a doua zi dimineață sunt gata de consumat. În momentul servirii amestecăm bine o linguriță cu miere în budinca deja formată.

Într-un pahar sau bol punem o parte din bucățile de ananas și nectarină, adăugăm budinca de chia, ornăm deasupra cu restul de fructe și jumătate de smochină și avem în câteva minute un mic dejun sau o gustare delicioasă și extrem de sănătoasă.

Rembrandt rămâne de neegalat în pictarea tablourilor sale. Însă noi suntem deja mândri că ne folosește mereu drept sursă de inspirație în rețetele noastre. În ceea ce priveşte picturile, jocurile de lumini şi umbre, tonurile calde folosite, expresivitatea şi naturaleţea chipurilor, trăsăturile ce transmit viaţă dincolo de pânza pe care au fost realizate ne îndreptăţesc să considerăm talentul lui Rembrandt, încununarea de netăgăduit a acestei arte, ce a trecut proba vremii, din trecutul istoriei până la el. 🙂

 

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.