Asociația Eu și Endometrioza publică: Endometrioza – ghidul Adolescenților conștienți

posted in: PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

O nouă primăvară dedicată conștientizării endometriozei începe astăzi peste tot în lume. Deși tumultoasă și cu multe provocări această primăvară aduce comunității femeilor cu endometrioză din România un nou proiect al Asociației Eu și Endometrioza.

Avem bucuria să lansăm astăzi, la patru ani de la publicarea primului ghid de management informativ educativ din România, “Endometrioza Inamicul Tăcut” și primul ghid dedicat adolescenților, un proiect inovativ targetat pe segmentul de vârstă 10-22 de ani.

Necesitatea ghidului “Endometrioza – Ghidul Adolescenților conștienți” vine firesc, în condițiile în care studiile arată că aproximativ 75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu trec cu medicație specifică suferă de endometrioză iar aproximativ 50|% din cazurile de infertilitate  feminină sunt cauzate de endometrioză.

În urma campaniei naționale pe care am inițiat-o în anul 2019 în premieră în instituții de învățământ din  5 orașe ale țării și feedbackului primit de la adolescenți, cadre didactice și medicale din instituțiile școlare vizitate considerăm oportun ca informarea cât mai exactă, corectă și din surse sigure a adolescenților să înceapă odată cu primul ciclu menstrual.

Ca parte din prevenția dedicată endometriozei acest ghid structurează informații de specialitate despre endometrioză supervizate de către medicii cu care colaborăm, diagnostic, tratament, ciclu menstrual, managementul unui astfel de diagnostic, nutriție, emoții, practic tot ce are nevoie un adolescent să afle despre această patologie pentru a se putea ajuta și pentru a putea ajuta mai departe.

Ghidul este dedicat atât adolescentelor cât și adolescenților. Tinerii sunt cei care le vor sta alături pe viitor femeilor care suferă de endometrioză, le vor fi sprijin, ajutor, susținere și vor merge pas cu pas, alături de acestea, în călătoria lor prin odiseea endometriozei. Ghidul poate fi însă parcurs și de către părinți, aparținători, profesori, cadre medicale, de toți cei care au în grijă adolescenți și care, înțelegând mai multe despre endometrioză vor putea susține optim tinerele femei.

La cine va ajunge ghidul? 

Anul acesta ghidul este publicat în 1000 de exemplare care vor fi distribuite gratuit în școlile și liceele din România pe întreg parcursul anului. 

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea directă, suportul și ajutorul Cercului Donatorilor din Italia, GRASP Milano, inegalabilei doamne Maia Morgenstern, dr. Florin Puflea. Le suntem profund recunoscători că s-au alăturat demersurilor Asocițaiei, oferind astfel, o șansă în plus la o viață normală, fără dureri și infertilitate, încă din adolescență, tinerelor femei.

Concept Grafic copertă:Emilia Petre
Ilustrație copertă și interior: Andreea Păcuraru Gontineac

Mulțumim întregii echipe care a contribuit la realizarea acestui material!

Mai multe informații vp invităm să urmăriți pe paginile noastre de Fb:

  • Endometrioza și Adolescența
  • Endometrioza – Ghidul Adolescenților conștienți
  • Asociația Eu și Endometrioza
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.