Apel umanitar pentru Roxana!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Povestea de astăzi este despre unul dintre cazurile extrem de complicate în care endometrioza pune în pericol viața unui pacient. Povestea de astăzi este despre tinerețe amestecată cu multă suferință și sănătate pe muchie de cuțit. Vă îndemn să citiți testimonialul Roxanei, tânăra care acum are nevoie de ajutor financiar din partea oricui înțelege gravitatea acestei boli și consecințele ei. 16 zile o mai despart pe Roxana de o intervenție chirurgicală complicată, care i-ar putea reda pofta de viață, sănătatea și bucuria de a trăi! În aceste 16 zile mai are de adunat 2000 de euro! Haideți să o ajutăm!

“Buna! Numele meu este Roxana Muntean, am 25 de ani si sufar de endometrioza severa.

Am dureri de la 12 ani, am fost la nenumarati ginecologi si imi spuneau ca nu am nimic si durerile sunt normale,ca sunt nebuna, ca asta este doar in capul meu. Am fost diagnosticata prima data de un medic ginecolog din Brasov, nu ii dau numele, desi ar merita. Cert este ca doctorul acesta a fost un adevarat sprijin pentru mine. M-a diagnosticat de la prima ecografie, dar pe hartie am avut doagnosticul abia dupa operatie. In 2015 cand am fost operata de urgenta, iar in urma interventiei chirurgicale am fost diagnosticata cu endometrioza.

Am urmat un tratament de 6 luni cu Diphereline, dupa care nu am mai putut sa iau niciun tratament din cauza ca am facut 2 tumori la ficat (adenom si hemangiom hepatic).

Nu pot lua nicio pastila de durere deoarece mi-au spus ca am facut insuficienta renala.

Din pacate boala a recidivat cu repeziciune, afectandu-mi si alte organe.  Diagnosticul meu complet: uretero hidronefroza grad 3, multiple focare si aderente endometriozice peste tot in zona pelvina, vezica urinara, uretere, necesitand reimplantare de ureter si un nodul rectovaginal de 3-4 cm, care necesita rezectie de rect.

Initial am zis ca ma operez la Brasov, in privat, in speranta ca va fii altceva decat la stat (prima operatie a fost la stat, de urgenta). La maternitate, medicul chirurg si urolog nu au vrut sa vina. Asa ca am decis sa ma operez la privat. Am fost la consultatie cu ginecologul meu si restul medicilor. Au zis ca nu este un caz grav, sa nu cred ca am ceva iesit din comun si ca ma programeaza pentru operatie cand sunt pregatita. Totul roz si frumos, pana acum o saptamana cand medicul meu m-a sunat si mi-a spus (mai frumos) ca medicii de la privat nu mai vor sa ma opereze. Am simtit din nou ca nimic nu merge bine si credeam ca nu reusesc sa ma operez. In cele din urma am luat legatura cu dl dr Horace Roman si mi-a spus, citez” este catastrofic ce ai tu acolo, la varsta ta. Trebuie sa te operez de urgenta”.

Dr. Roman mi-a spus ca starea mea e extrem de gravă, avand in vedere si varsta, ca sunt pe punctul de a face ocluzie intestinala, ca va trebui sa imi taie aproximativ 10 cm din colon, din rect si voi avea, se pare, amputatie de vagin. In plus, dumnealui incearca sa evite colostoma (anus contra naturii), insa daca va fi necesar voi avea asa ceva timp de 3 luni, dupa care se va interveni operator. Am decis sa ma operez acolo, pentru ca am simtit ca medicul acesta stie ce vorbeste si am incredere mare il dansul. Pe 19 iunie sunt programata la operatie, asa ca sper ca totul sa fie bine si sa pot pleca.

Costurile interventiilor sunt foarte mari, undeva la 4000 de euro, dintre care acum am aproximativ jumatate. Sper ca voi reusi sa strang banii de operatie, ca ma voi opera, cu ajutorul lui Dumnezeu si voi trece peste toate complicatiile, voi reveni in tara si imi voi continua viata. Pentru ca asa trebuie sa facem mereu. Sa luptam, no matter what!

Va rog, daca aveti idee de companie/firma/persoana fizica cu inima mare caruia sa ii pot trimite un email, sa imi spuneti! Daca doriti sa faceti donatii, sa va trimit RMN-urile si alte documentatii aveti la dispozitie adresa mea de email: rox_muntean@yahoo.com. Va multumesc si va doresc sanatate tuturor!”

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.