APEL COLABORARE CADRE DIDACTICE ȘI MEDICALE!

posted in: PROIECTE | 0
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Asociația Eu și Endometrioza este, tot începând de anul trecut, și membru în Organizația Mondială a Endometriozei. Acest statut conferă o eligibilitate sporită Asociației, dar, totodată aduce și o serie de responsabilități. Unele dintre ele, după cum s-a stabilit în cadrul întâlnirii noastre de la Viena, sunt agreate și comune tuturor statelor membre ale WEO (World Endometriosis Organization). Pentru anul în curs, unul din obiectivele comune, pe care și Asociația noastră l-a agreat ca fiind prioritar în România este desfășurarea de campanii naționale de conștientizare a endometriozei în rândul adolescenților.

După cum știm deja, endometrioza afectează persoane de diferite sexe, naționalități și nu are granițe nici în ce privește vârsta biologică. Cercetările arată că endometrioza a fost descoperită și la fetițe la care încă nu apăruse menarha (prima menstruație).

În lumina acestor aspecte este absolut vital ca adolescenții să aibă cunoștințe de existența endometriozei și de aspectele care țin de managementul acestei patologii. De aceea, Asociația Eu și Endometrioza face un apel deschis către toate cadrele didactice și medicale din țară care doresc să ni se alăture voluntar în procesul de conștientizare a endometriozei în România!

Vizați sunt profesorii de școală generală, liceu, facultăți, precum și studenții la medicină, dar și medicii ginecologi rezidenți, specialiști, primari, atât din sistemul de stat cât și din cel privat de sănătate.

Pe această cale, toate cadrele didactice și medicale care doresc să ni se alăture și consideră că ne pot ajuta în campaniile pe care le vom desfășura în acest an în școli, licee și facultăți sunt binevenite să ne contacteze pe adresele de email: eusiendometrioza@gmail.com și ambasadorii.endometriozei@gmail.com.

Vă așteptăm alături de noi pentru a continua procesul de conștientizare a endometriozei în România, începând din acest an și în rândurile adolescenților!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.