Clătite din banane și hrișcă

posted in: Endo Dietă | 2
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin
dav

Sunt înnebunită după opera lui Rembrandt! Am avut ocazia să îi scriu din scoarță în scoarță catalogul expoziției de gravuri care a încântat publicul din Câmpulung Muscel și Muntenia, acum câțiva ani. Ba, mai mult, am ajutat și la amenajarea expoziției! Atunci mi-a intrat pe sub piele mai ceva ca orice fel de iubire. Pasiunea mea pentru smoothie-uri a început cu el. Iar rețetele pe care le-am creat de-a lungul vremii, poartă amprenta Rembrandt, la fel ca geniul care l-a însoțit pe marele artist. Asta ca să știți de ce multe dintre rețetele pe care le voi prezenta aici vorbesc și despre Rembrandt, deopotrivă. 🙂

Rembrandt a avut o mare pasiune pentru portrete: Fie că era vorba despre oamenii importanți ai vremii sau, simpli trecători prin viața sa, Rembrandt a descris prin linii pline de finețe, lumini și umbre, toată poezia universală cuprinsă în ființa umană.

Această gravură reprezentând o femeie care coace clătite chiar pe străzile din Amsterdam este una dintre operele demonstrative pentru talentul său ca artist gravor!

Și iată că astăzi Rembrandt vă propune o rețetă de clătite, nu ca cele coapte de femeia din gravurile sale dar, cu siguranță, la fel de plină de savoare precum fiecare operă a marelui artist: banană, ou, făină de hrișcă, nucă de cocos rasă în compoziție, scorțișoară și ghimbir!

dav

Pasăm cu furculița o banană coaptă bine, amestecăm cu ou, adăugăm două linguri de făină de hrișcă, o linguriță de nucă de cocos rasă, un prag de scorțișoară și un sfert de linguriță de ghimbir proaspăt ras. Amestecăm totul, încingem tigaia cu o lingură de ulei de cocos, împărțim compoziția în două, luăm o parte cu lingura și așezăm în tigaie! Întoarcem după aproximativ un minut pe partea cealaltă. Dacă vă plac mai crocante, le întoarceți când vedeți marginile maronii! Adăugăm și restul compoziției și repetăm. Ornăm cu fructele care ne plac. Atât de simplu și gustos!

Un mic dejun delicios, ornat după bunul plac al fiecăruia!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

2 Responses

  1. Rocksa

    Credeți că prajeala asta până prinde culoare aproape neagră e ok in endometrioza??

    • Eu și Endometrioza

      Practic se coc în tigaie. Dacă încerci rețeta ai să vezi că uleiul de cocos este tras aproape instant de compoziție, iar culoarea este efectiv de la cum se coc ele la căldură. Spor la bucătărit! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.