





După mai mult sau mai puțin bine meritata vacanță de iarnă, m-am tot gandit ce articol să scriu, în ton cu începutul de an. Erau variante legate de adenomioză, endometrioză, FIV, aderențe, etc, însă, niciuna nu îmi făcea cu ochiul. Pentru că un început de an presupune și o reînnoire a vechilor noastre percepte, valori, gânduri și atitudini. Și atunci…aș vrea să facem un joc:
Când medicina nu mai are răspunsuri sau le va găsi într-un timp în care noi vom tot testa dureri cronice pe propria piele, când orice încercare a noastră de a găsi sprijin, înțelegere și ajutor în exterior, de la oameni specializați sau cei dragi eșuează, vă propun să vă gândiți fiecare, DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Ce anume din noi nu mai are capacitatea de a trece peste orice ne-am face rău propriului organism?
Să o luăm pe rând: mai întâi, aderențele. Căci, poate, în accepțiunea unora sunt mai ușor de dus. Aderențele sunt benzi de țesut fibros care leagă organe și țesuturi vecine în mod normal neconectate. Ele pot fi congenitale (rar) sau dobândite. Cel mai frecvent se formeaza în urma unei intervenții chirurgicale sau a unei inflamații sau infecții. Aceste bride de țesut lipesc între ele organe care, în mod normal, se mișcă liber și, de aceea, pot produce durere, tulburarea tranzitului intestinal (constipație sau chiar ocluzie intestinală) sau pot necesita alte intervenții chirurgicale.
Toate clare până aici. Dar haideți să ne întrebăm de ce apar? Ce anume le face să apară? Și nu…nu-mi spuneți că factori independent de voi că doar sunt înăuntrul vostru. Așadar, ce anume faceți voi să apară aceste legături între organe? Asupra căror aspecte vă încrâncenați sau de ce anume trageți cu dinții să păstrați, de corpul vostru creează până și în interiorul vostru legături trainice? Benzile acestea fibrozice spuneam mai sus că rar pot fi congenitale. Deci nu vi le dă nimeni la pachet cu viața, la naștere. Se formează pe parcurs. De ce anume… trebuie să vă răspundeți doar voi.
Chisturile – Tumori benigne de forma unei pungi închise, de obicei cu un conținut lichid sau semilichid. Definiția din DEX adică. Pun aceeași întrebare: ce anume vreți cu tot dinadinsul să țineți înăuntrul vostru de apar aceste pungi închise să păstreze bine ceea ce în mod normal, organismul vostru este setat să elimine? Și dacă nici la această fază nu avem un răspuns, corpul nostru va trece mai departe cu semnalele:
Nodulii – Umflătură de mici dimensiuni și bine circumscrisă, care apare în diverse părți ale corpului, însoțind adesea unele boli cornice. Deci în primă fază pot apărea aderențe. Mai apoi chisturi. Și dacă tot nu ne-am învățat lecțiile bine vin și nodulii să cronicizeze problema. Iar la acest stadiu corpul nostru deja nu mai are capacitatea să elimine, încrâncenările și rezistențele noastre. Va accepta acești noduli ca parte întegrantă a structurii sale până într-o zi. Când tot organismul nostru se va sătura și va lua atitudine. El…nu voi.
Poate părea cam matematic jocul acesta însă de la toate cele de mai sus până la cuțit nu mai este decât o chestie de timp. Iar toate stadiile de mai sus sunt, de cele mai multe ori însoțite de durere. Durere din care se pare că noi nu învățăm prea multe despre corpul nostru din moment ce tot altcineva urmează să îl desfacă și să scoată din el….creațiile noastre.
O fi corect așa? Să avem cea mai importantă putere de pe pământ, cea de a crea viață și, totodată, în loc să facem asta și să înflorim….cu aceeași putere ne auto-distrugem?
Jocul se încheie aici. Acesta nu este un articol. Sunt doar gândurile mele de început de an pe care am considerat că este util să le împărtășesc cu voi.
De ce ne îmbolnăvim? Aș avea foarte multe răspunsuri la această întrebare. Însă prefer să vă las libertatea de a vi-l alege pe cel potrivit pentru fiecare dintre voi.
Cu drag,
Isa.
Sursa Foto: assets.cewekbanget.id






Leave a Reply