Prăjiturile lui Moș Crăciun

posted in: Endo Dietă | 4
FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

Sărbătorile bat la ușă și, cu siguranță, ne gândim de pe acum cu ce bunătăți să ne delectăm la masa de Crăciun, dar mai ales, ce gustărele delicioase îi lăsăm Moșului pentru cadourile pe care ni le va aduce? Rețeta de astăzi este una potrivită, în ton cu ținuta moșului. Așadar, în ajunul Crăciunului puteți opta pentru prăjiturele delicioase, sănătoase și deosebit de aspectuoase!

Aveți nevoie de pulpa de la o sfeclă potrivită, bine stoarsă și mărunțită. Dacă tocmai ați făcut un suc proaspăt, pulpa rezultată o puteți folosi la prăjiturele.

Cantități:

  • Pulpa de la o sfeclă roșie, potrivită, mărunțită
  • Pulpa de la 3 morcovi bine storși și mărunțiți
  • Un măr dat pe răzătoarea mică
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 200g amestec făină de năut și hrișcă
  • Un ou
  • Opțional 3 linguri de zahăr de mesteacăn
  • Scorțișoară Ceylon
  • Stafide, nuci, migdale, etc.
  • Esență vanilie
  • Fulgi de cocos pentru ornat

Într-un vas amestecăm făina de năut și hrișcă (puteți folosi și separat, ori năut, ori hrișcă) cu un praf de scorțișoară Ceylon, esență de vanilie, oul bătut bine și stafidele. Opțional puteți adăuga nuci, fistic, migdale, după bunul plac. Moșul va fi încântat oricum!

Odată pregătită compoziția, amestecăm uleiul de cocos lichid, zahărul de mesteacăn (nu trebuie folosit neapărat, gustul dulce în dau oricum mărul și sfecla) și pulpa de sfeclă, morcovii și mărul ras, până la omogenizarea completă.

În tava pregătită în prealabil cu hârtie de copt unsă cu ulei de cocos adăugăm cu lingura compoziția, ori ajutându-ne de forme, ori lăsând creativitatea să modeleze prăjiturelele.

La final, presărăm fulgii de cocos peste ele și dăm la cuptor, la foc mic, până când se rumenesc ușor pe margini, în funcție de cuptorul fiecăreia.

Prăjiturelele pot fi servite cu ceai, vin roșu (nu și pentru Moș Crăciun) și chiar lapte (pentru membrii familiei care nu țin dieta endo :)).

Spor la prăjiturit!

FacebookpinterestlinkedinFacebookpinterestlinkedin

4 Responses

  1. Mirela

    Eu am citi pe internet ca sfecla rosie si morcovii nu sunt indicati in endometrioza deoarece contin mult estrogen, motiv pentru care am evitat sa le consum. Oare care este adevarul? Sunt bune sau nu in cazul nostru?

    • Eu și Endometrioza

      Mirela, atât morcovii cât și sfecla sunt chiar indicați în endometrioză, prin urmare le poți consuma liniștită, cu plăcere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.