Uleiul de oregano – remediu pentru depresie și durere

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinFacebookgoogle_pluspinterestlinkedin

În căutările noastre pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții încercăm aproape orice: de la terapii, la medicamente sau produse naturale. Mai ales când, de multe ori, durerile cronice nu ne permit să avem parte de o viață liniștită și normală.

De mii de ani remediile naturale au stat la baza medicinei tradiționale. În timp acestea au fost înlocuite cu medicamente de sinteză. Însă, iată cum, în anumite situații cum sunt și cele cauzate de endometrioză, medicina modernă nu oferă chiar toate soluțiile pentru îndepărtarea durerilor cronice și tot la remedii naturale ne întoarcem.

Unul dintre acestea este și uleiul de oregano, despre care studiile confirmă că poate fi un ajutor de nădejde în lupta cu durerile, depresia și anxietatea, efecte destul de întâlnite în endometrioză.

Dar să vedem cum acționează: bogat în grăsimi esențiale care conțin Omega 3, uleiul de oregano reduce simțitor simptomele depresiei. Specialiștii Centrului Medical al Universității din Maryland au observat că pacienții care au consumat pește bogat în Omega 3 de două-trei ori pe săptămână au obținut rezultate notabile în înlăturarea depresiei. Cu toate acestea, nu toată lumea este dispusă să mănânce atât de des pește, iar pentru asta acizii grași Omega 3 din uleiul de oregano sunt un substituent perfect.

Însă, efectele sale nu se opresc aici. În endometrioză, de multe ori depresia vine la pachet cu durerea cronică, fiind o consecință a acesteia. S-a demonstrat astfel că uleiul de oregano este un puternic anti-inflamator, reducând totodată, simțitor și durerile. Studiile arată că substanța denumită carvacrol este principala responsabilă de efectul analgezic al uleiului de oregano. Aplicat pe piele, pe articulații sau zonele dureroase, acesta acționează în profunzime reducând vizibil pragul durerilor. Pentru un efect de durată puteți folosi de asemenea și capsule cu ulei de oregano sau puteți pune în băuturi câteva picături de ulei esențial.

Ca o consecință a durerilor cronice, fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge sunt responsabile cu schimbările de dispoziție, hiperactivitate, anxietate și chiar depresie. Un studiu marocan a demonstrat efectul hipoalergenic al uleiului de oregano pe șoareci cărora li s-a indus diabetul. Acest efect a fost independent de insulină și a fost observat chiar după prima administrare.

Și cum beneficiile acestui ulei nu se opresc aici, iată că utilizarea internă a acestuia mărește producția de progesteron. Cercetătorii au descoperit că oregano este una dintre principalele plante medicinale care este strâns legată de receptorii intercelulari, crescând producția de progesteron, care, de altfel, joacă un rol important în organism. El este responsabil de un somn eficient și regulat, normalizează cantitatea de zahăr din sânge și stimulează formarea de masă osoasă, prevenind osteoporoza.

Dincolo de toate aceste efecte, uleiul de oregano este cunoscut și pentru proprietățile sale anti micotice, fiind un ajutor de nădejde în lupta cu infecțiile. De asemenea efectul lui în întărirea imunității este iarăși demonstrat științific, precum și cel care îmbunătățește sănătatea inimii.

Iată, așadar, un ajutor de nădejde în lupta noastră cu endometrioza, alături de alte remedii naturale pe care le folosiți. Uleiul de oregano este unul dintre cele mai la îndemână remedii care vă pot ajuta să scăpați de durerile chinuitoare și, implicit, de anxietate și depresie.

Surse: s.doctoroz.com, greenmedinfo.com, studiu.

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinFacebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Leave a Reply