Pastramă de rață pe pat de migdale

posted in: Endo Dietă | 0
Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinFacebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Din fericire endometrioza, chiar dacă ne privează de unele alimente, la altele ne permite să ne jucăm din plin în farfurie. Rețeta de astăzi este una foarte simplu de făcut. Aveți nevoie de:

  • pastramă de rață (afumată în curte, la fum rece)
  • o mână de sâmburi de migdale
  • caise confiate sau deshidratate
  • o portocală
  • câteva feliuțe de lime sau lămâie normală
  • un măr
  • o gutuie

Carnea se lasă jumătate de zi în apă rece pentru a scoate fumul și a se desăra cât mai mult. Rața se dă la cuptor cu trei căni de apă și mirodenii și se lasă la foc mic. Atenție, nu folosiți sare deoarece pastrama are deja destulă! Dacă mai este necesar veți adăuga în farfurie când o serviți. Spre final puteți arunca în tavă și câțiva căței de usturoi pentru aromă.

Pentru sos punem în blender o portocală, feliile de lime, jumătate de măr, o jumătate de linguriță de turmeric. Opțional puteți pune și un praf de ghimbir sau chiar ghimbir ras dar nu foarte mult. Separat se mărunțesc migdalele. Este important să le lăsați destul de mari, nu măcinate fin, pentru a simți simbioza dintre arome.

Pe o farfurie așezăm un pat de migdale și peste, friptura de rață, pe care o putem decora cu bucăți de caise, felii de portocală și gutuie și sosul de citrice. În loc de gutuie se poate folosi și măr, dar este necesar să aveți câteva felii acrișoare. Poftă bună!

 

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinFacebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Leave a Reply